Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητη σφαγή – Η Ουκρανία χάνει κάθε μέρα 470 στρατιώτες και ο Zelensky επιμένει να ταΐζει την κρεατομηχανή

Αδιανόητη σφαγή – Η Ουκρανία χάνει κάθε μέρα 470 στρατιώτες και ο Zelensky επιμένει να ταΐζει την κρεατομηχανή
Τρομακτικές απώλειες για τον ουκρανικό στρατό σε Donetsk και Kharkiv
Σχετικά Άρθρα
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 3.300 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) σε μάχες με τις δυτικές και κεντρικές ομάδες δυνάμεων της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/5/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τις τελευταίες επτά ημέρες, η δυτική ομάδα ανέλαβε τον έλεγχο των οικισμών Kyselevka και Kotlyarovka στην περιοχή Kharkiv και απέκρουσε 14 ουκρανικές αντεπιθέσεις, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν έως και 1.015 στρατιώτες στις μάχες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σφαγή και στο Donetsk

Η κεντρική ομάδα δυνάμεων ανέλαβε τον έλεγχο του οικισμού Novokalynovoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και απέκρουσε 48 ουκρανικές επιθέσεις, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 2.360 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων ένα γερμανικής κατασκευής Leopard και δύο αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams την περασμένη εβδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση», ανακοίνωσε η Μόσχα προσθέτοντας ότι το Κίεβο έχασε επίσης πάνω από 1.985 στρατιώτες σε μάχες κατά της νότιας ρωσικής ομάδας δυνάμεων την ίδια περίοδο.
Με βάση τα εν λόγω στοιχεία η Ουκρανία έχανε την προηγούμενη εβδομάδα 470 στρατιώτες κάθε μέρα.
Συνολικά 13 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
«Από τις 5 Μαΐου έως τις 10 Μαΐου… οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 27 μαζικά πλήγματα με θαλάσσια και αερομεταφερόμενα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας… χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις του ενεργειακού τομέα, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και σιδηροδρομικές υποδομές της Ουκρανίας». ανέφερε η Μόσχα, προσθέτοντας ότι μια αποθήκη όπλων που είχε πυραύλους δυτικής κατασκευής καταστράφηκε επίσης κοντά στην Οδησσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης