Πολιτική

Χαρίτσης: Να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Μητσοτάκης - Καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του

Χαρίτσης: Να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Μητσοτάκης - Καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του
"Καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να κάνει είναι αυτό το οποίο δεν έκανε εδώ και 5 χρόνια. Να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία", ανέφερε ο Α. Χαρίτσης
Να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, φέρνοντας στη Βουλή τα τρία Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλ.Χαρίτσης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως ο «χορηγός» των εθνικιστών και του VMRO στη γειτονική χώρα.
Μάλιστα, χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την «κωλοτούμπα» του Κ. Μητσοτάκη.
Όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Χαρίτσης, «η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την ορκωμοσία της, αναφέρθηκε σε "Μακεδονία" σκέτη. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή». Πρόσθεσε πως «η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι τεράστια. Γιατί αυτοί λειτούργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ο χορηγός των εθνικιστών και VMRO στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όταν φορώντας περικεφαλαίες κατέβαιναν στα συλλαλητήρια και μίλαγαν για προδοτική Συμφωνία η οποία πρέπει να καταργηθεί».
«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει κωλοτούμπα και λέει ότι πρέπει η Συμφωνία να τηρηθεί κατά γράμμα. Καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να κάνει είναι αυτό το οποίο δεν έκανε εδώ και 5 χρόνια. Να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Μνημόνια Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Να πάψει να χαϊδεύει τα αυτιά εθνικιστών και ακροδεξιών στην κυβέρνησή του, στο κόμμα του, στο εκλογικό ακροατήριο και να επαναφέρει τη χώρα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης, στον δρόμο της συνεργασίας, στον δρόμο της ειρήνης. Καλώ από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Συνάντηση με Αγγελούδη

«Η Νέα Αριστερά είναι έτοιμη, με τις προτάσεις της, να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία η οποία είναι για το καλό της Θεσσαλονίκης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, Σ. Αγγελούδη, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια όλων γιατί χρειάζεται συστράτευση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, είναι πολλά τα προβλήματα τα οποία κληρονόμησε η δημοτική αρχή του κ. Αγγελούδη και θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, που έχει ως επίκεντρο το ζήτημα του δημόσιου χώρου και την απόδοση αυτού στους πολίτες και την πόλη», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.
«Είμαστε εδώ, η Νέα Αριστερά είναι εδώ, με τις προτάσεις της, για να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία η οποία είναι για το καλό της πόλης, για το καλό των κατοίκων της, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, για τη στήριξη των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τα προβλήματα του δημόσιου χώρου και της πρόσβασης σε αυτόν όλων των πολιτών, τα ζητήματα της αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, του κυκλοφοριακού, τα ζητήματα του Πολιτισμού, που είναι εξαιρετικά σημαντικά και αφορούν όλους τους κατοίκους, όλη την πόλη και όχι μόνο κάποιους λίγους εκλεκτούς αφορούν, βεβαίως, πρωτίστως, και την νεολαία, είναι ζητήματα στα οποία νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε και μία κοινή συνισταμένη, να στηρίξουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος. Είμαστε, λοιπόν, εδώ με τις προτάσεις μας, για να στηρίξουμε κάθε δράση, κάθε νέα πρωτοβουλία η οποία βοηθά τη Θεσσαλονίκη να προχωρήσει μπροστά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης