Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διόρθωσε μετά από 4 ανοδικές – Αποτελέσματα και διανομές προσφέρουν στήριξη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διόρθωσε μετά από 4 ανοδικές – Αποτελέσματα και διανομές προσφέρουν στήριξη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά εντοπίσαμε κάποιες επιλεκτικές κινήσεις. Τα αποτελέσματα που αναμένονται από κάποιες εταιρείες ή και τα μερίσματα δίνουν αφορμές για κινήσεις. Θα κλείναμε χαμηλότερα, αλλά το οριακά υψηλότερο άνοιγμα της Wall Street μάλλον μας βοήθησε και οι απώλειες περιορίστηκαν στο -0,54%. Κανένα παράπονο από την πορεία της αγοράς. Παραμένει εξαιρετική και με ισχυρή απόδοση από την αρχή του έτους.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διανομή των 0,50 ευρώ έδωσε αφορμή για καλή άνοδο. Μάλιστα αν η αγορά δεν ήταν πτωτική ίσως σήμερα να βλέπαμε καλύτερη πορεία. Το ερώτημα είναι αν οι «Ολλανδοί» θα δώσουν και άλλα χρήματα που περισσεύουν και θα συνεχίσουν να ρευστοποιούν τα περιουσιακά στοιχεία ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις. Στα 2,76 ευρώ και στο +2,60%.

QUEST: Ξεχώρισε σήμερα και έγραψε ξανά τα 6 ευρώ. Το ερώτημα βέβαια είναι αν πρέπει να είναι σε αυτήν την αποτίμηση με βάση τις συμμετοχές που έχει και αν ο κλάδος της πληροφορικής έχει ανάλογη αποτίμηση με τις άλλες ομοειδείς. Δεν έχουμε κάποια νεότερη εξέλιξη αναφορικά με τα σενάρια πώλησης της ACS, εκτός και αν κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Στα 6,03 ευρώ και στο +5,24%.

OTE: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε την αλλαγή στην κορυφή της διοίκησης και τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου CEO, μπας και δούμε προκοπή στο ταμπλό. Η Optima Bank έδωσε σύσταση ουδέτερη από αγορά, καθώς η τιμή στόχος είναι στα 15 ευρώ και άρα μικρό το περιθώριο ανόδου. Περιμένει αύξηση εσόδων στο πρώτο τρίμηνο, αλλά σταθερή κερδοφορία. Επιπλέον σημειώνει πως διαπραγματεύεται με discount 25% έναντι των ομοειδών σε όρους EV/EBITDA. Στα 14,09 ευρώ και στο -2,36%.

ΕΛΠΕ: Δυνατή κίνηση προς τα υψηλά της αφού σε λίγες μέρες δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Εμείς επαναλαμβάνουμε πως κοιτάμε ενδοσυνεδριακά υψηλά στις μετοχές. Στα 8,61 ευρώ και στο +2,14%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τις μεγαλύτερες απώλειες η Alpha Bank από τις συστημικές και μόνο η Πειραιώς με άνοδο αλλά μόλις 0,26%. H Optima Bank σε νέο ιστορικό υψηλό.

AEGEAN: Την άλλη Δευτέρα θα παίζει χωρίς το μέρισμα. Στα 13,30 ευρώ και στο +1,06%.

PROFILE: Την κάλυψη της μετοχής ξεκίνησε η Eurobank Equities δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 6,50 ευρώ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως έχει το 60% του τζίρου της επαναλαμβανόμενο και έχει ανεκτέλεστο 130 εκατ. ευρώ. Για το 2024 περιμένει καθαρά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ και 7,8 εκατ. ευρώ το 2025. Στα 126 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

FOODLINK: Ξαφνικά κάποια πακέτα που αντιστοιχούσαν στο 5% του συνόλου των μετοχών, στάθηκαν αφορμή για να δούμε ράλι στη μετοχή. Κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες πως οι μετοχές πήγαν σε κάποια αμοιβαία κεφάλαια. Θεωρούμε πως ο δανεισμός της είναι υψηλός και τα κέρδη φέτος λιγοστά. Ωστόσο με αποτίμηση 16 εκατ. ευρώ, δεν είναι κάτι δύσκολο, αν κάποιοι το θελήσουν να ανεβάσουν την τιμή.

AVAX: Η ανάλυση της Edison μάλλον υπενθύμισε στους επενδυτές το discount έναντι των ομοειδών και το περιθώριο ανόδου. Αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών. Στα 1,5820 ευρώ και στο +7,91%.

LAVIPHARM: 23 Μαΐου θα μας ενημερώσει για την πορεία του πρώτου τριμήνου. Εξαιρετική σήμερα στο ταμπλό με άνοδο 4,71% και κλείσιμο στα 0,89 ευρώ.

AVE: Κι άλλη αύξηση κεφαλαίου ανακοινώθηκε.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πιέστηκε η μετοχή. Το placement και κυρίως την τιμή περιμένει η αγορά. Στα 10,40 ευρώ και στο -2,35%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συμπλήρωσε 4 ανοδικές συνεδριάσεις και βελτίωσε την εικόνα του. Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε μία πολύ καλή χρήση φέτος και τα 66 εκατ. ευρώ αποτίμησης μάλλον είναι λίγα. Στα 9,40 ευρώ και στο +2,17%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης