Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ώρα μηδέν για την Ουκρανία στο Kharkiv - Περικυκλώθηκε το Volchansk, λυσσαλέες μάχες σε όλα τα μέτωπα

Ώρα μηδέν για την Ουκρανία στο Kharkiv - Περικυκλώθηκε το Volchansk, λυσσαλέες μάχες σε όλα τα μέτωπα
H Ουκρανία αναγνώρισε την επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή ως εξαιρετικά δύσκολη και σημείωσε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να περικυκλώνουν το Volchansk στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε ο βουλευτής του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου Alexander Skorik της Ουκρανίας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Espresso.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Volchansk, η πόλη αρχίζει να περικυκλώνεται από τη μία πλευρά. Πρόκειται για πολύ σύνθετες μάχες θέσης. Οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις αμύνονται υπό ισχυρά πυρά, ενώ φτάνουν KABs και διεξάγονται άγριες επιχειρήσεις επίθεσης», εξήγησε ο Skorik.
Το Bloomberg ανέφερε τη Δευτέρα 13/5 ότι ο ουκρανικός στρατός, εν μέσω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv, μετακινεί πρόσθετες δυνάμεις για να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη βορειοανατολική γραμμή του μετώπου.
Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής του καθεστώτος Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή, ειδικά στο Volchansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναγνώρισε την επιχειρησιακή κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση ως δύσκολη και σημείωσε την «τακτική επιτυχία» των ρωσικών στρατευμάτων.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει και αποκτά ολένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv εδώ και αρκετές ημέρες.
Έτσι, την προηγούμενη ημέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ομάδα στρατευμάτων Sever απελευθέρωσε τους οικισμούς Gatishche, Krasnoe, Morokhovets και Oleynikovo.
Μια μέρα νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο των Borisovka, Ogurtsovo, Pletenevka, Pylnaya και Strelechya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης