Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Από μυοκαρδίτιδα πέθανε ο μαθητής στη Θεσπρωτία - Τραγικός θάνατος ενώ διάβαζε για τις Πανελλήνιες

Από μυοκαρδίτιδα πέθανε ο μαθητής στη Θεσπρωτία - Τραγικός θάνατος ενώ διάβαζε για τις Πανελλήνιες
Ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η ασθένεια εκδηλώθηκε ύπουλα και του στοίχισε τη ζωή.
Φως στα αίτια της τραγωδίας στη Θεσπρωτία.
Ο θάνατος του μαθητή οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς που προκλήθηκε από μυοκαρδίτιδα μέσα στο σπίτι του. Ο άτυχος μαθητής βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στο σπίτι που έμενε, στο Φιλιάτι στη Θεσπρωτία το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαϊου του 2024. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο θάνατός του προήλθε από μυοκαρδίτιδα που του προκάλεσε ανακοπή καρδιάς. Με τον ίδιο τρόπο, σε νεαρή ηλικία, είχε πεθάνει και ο πατέρας του 17χρονου μαθητή. Η θλιβερή είδηση έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, με τους στενούς συγγενείς του αδικοχαμένου μαθητή της Γ’ Λυκείου να παραμένουν συντετριμμένοι. Το άτυχο παιδί είχε αφοσιωθεί στο διάβασμα καθώς σε λίγες μέρες επρόκειτο να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις. Το απόγευμα του περασμένης Πέμπτης, ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, όταν μπήκε μέσα στενό συγγενικό του πρόσωπο.
Ο 17χρονος είχε πέσει για ύπνο και όταν πέρασαν οι ώρες χωρίς να έχει σηκωθεί, συγγενής του μπήκε στο δωμάτιο.
Διαπίστωσε πως ο ανήλικος δεν είχε τις αισθήσεις του και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο. Οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.
Το ίδιο και οι γιατροί. Απαρηγόρητη η μητέρα του, που είναι αυτοδιοικητικός υπάλληλος, οι δύο αδερφές του αλλά και όλο το χωριό στη Θεσπρωτία που περίμενε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Αυτό έδειξε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς που του προκάλεσε η μυοκαρδίτιδα.
Ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η ασθένεια εκδηλώθηκε ύπουλα και του στοίχισε τη ζωή. Σε νεαρή ηλικία, από μυοκαρδίτιδα είχε πεθάνει και ο πατέρας του.
Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του καρδιακού μυός, με μεγάλο εύρος κλινικής εικόνας, από ασυμπτωματική έως αρκετά σοβαρή, με πολλές επιπλοκές για την υγεία του ασθενούς, καθώς μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ή θάνατο. Οι ασθενείς με μυοκαρδίτιδα είναι περισσότερο νέοι άνδρες, με μέση ηλικία τα 42 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης