Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώνονται» οι αστυνομικοί - αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώνονται» οι αστυνομικοί - αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της Κυριακής
Αυτές θα είναι οι ποινές τους
Σχετικά Άρθρα
Ξηλώνουν τα γαλόνια στους τρεις αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, που βρίσκονταν στο τμήμα το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στο πόρισμα της ΕΔΕ προτείνονται οι ανώτερες ποινές για τρεις αστυνομικούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης.
Πιο ελαφριές είναι οι ποινές για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».
Οι αξιωματικοί που έκαναν την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ερεύνησαν τα λάθη και τις παραλείψεις των τριών ελεγχόμενων αστυνομικών του Α.Τ. το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε η Κυριακή μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, τους στέλνουν σπίτι τους.
Οι ποινές είναι οι εξής:

Η επόπτρια και υποδιοικητής του τμήματος που ήταν εκεί, προτείνουν οι αξιωματικοί να μπει σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης. Θεωρούν ότι λόγω θέσης εκείνο το βράδυ δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης, άφησε το ζευγάρι να φύγει και δεν κάλεσε η ίδια το περιπολικό.
Ακριβώς την ίδια ποινή προτείνουν και για την αξιωματικό υπηρεσίας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με το άτυχο κορίτσι.
Οι αξιωματικοί που έκαναν την έρευνα τη ρώτησαν γιατί δεν κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση, γιατί την άφησε να φύγει και δεν ενημέρωσε το Διοικητή της.
Σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης και η αξιωματικός υπηρεσίας.

Καταπέλτης είναι η ΕΔΕ και για τον σκοπό στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή. Οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι δεν επόπτευσε σωστά τον χώρο, δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο και δεν ρώτησε το ζευγάρι τι θέλουν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη που θα το εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την ΕΛΑΣ. Η τελεσίδικη απόφαση θα βγει και σε συνάρτηση με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.
«Θα περάσουν από το πενταμελές πειθαρχικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ενδέχεται να κάνει την πρόταση δεκτή και να τους αποτάξει από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» σχολίασε στο Star σχετικά με τη διαδικασία ο αστυνομικός αναλυτής Στράτος Μπαλάσκας.
Οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού δεν έχουν λάβει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης