Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα σύνδεση μονάδων αποθήκευσης ετοιμάζει το ΥΠΕΝ

Ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα σύνδεση μονάδων αποθήκευσης ετοιμάζει το ΥΠΕΝ

Συνομιλίες με ΡΑΑΕΥ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Την κατά προτεραιότητα προσφορά όρων σύνδεσης με το ηλεκτρικό σύστημα για μεμονωμένες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά standalone μπαταρίες οι οποίες ωστόσο για να εξασφαλίζουν προτεραιότητα σύνδεσης με το δίκτυο θα πρέπει να συμμετέχουν απευθείας στην αγορά και όχι να εξασφαλίζουν λειτουργική και επενδυτική ενίσχυση μέσω διαγωνισμών.


Η νέα πρωτοβουλία κρίνεται απαραίτητη από το ενεργειακό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να «απελευθερωθούν» οι επενδύσεις της αποθήκευσης και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των περικοπών και των μηδενικών τιμών.

Ήδη τα στελέχη του ΥΠΕΝ βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) καθώς και με τους διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), πριν προχωρήσουν με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα αλλάξει τις προτεραιότητες στη χορήγηση όρων σύνδεσης που ισχύουν σήμερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βρίσκονται σήμερα στην ουρά της σειράς προτεραιότητας, στις υποομάδες 1 και 2 της ομάδας Δ, με τον ΑΔΜΗΕ να βρίσκεται ακόμη στην εξέταση των αιτήσεων της ομάδας Α.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης