Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών

Χαρδαλιάς: Δεν διαπραγματεύομαι για την ασφάλεια των μαθητών
Εξαιρετικά αντανακλαστικά επέδειξε ο η Περιφέρεια με αφορμή το τραγικό γεγονός με το ξεχασμένο παιδί στο σχολικό
Σχετικά Άρθρα

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη» και «ως περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή το περιστατικό με τον πολύωρο εγκλεισμό νηπίου σε σχολικό λεωφορείο.
Μάλιστα, η αντίδραση του κ. Χαρδαλιά ήταν αστραπιαία όταν πληροφορήθηκε ότι οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου φέρεται να ξέχασαν κλειδωμένο επί έξι ώρες μέσα σε αυτό ένα παιδί 4,5 ετών. Το γεγονός κατήγγειλαν οι γονείς του παιδιού.
Ταυτόχρονα, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση.
Επιπροσθέτως, η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.
Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 30.000 μαθητές με 1.700 δρομολόγια μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες και την ανάθεσή τους σε αναδόχους (λεωφορεία ή ταξί).
Την ευθύνη των μαθητών και μαθητριών από τη στιγμή της επιβίβασής τους στο μεταφορικό μέσο μέχρι την αποβίβασή τους στα συμφωνημένα σημεία - στάσεις έχουν ο οδηγός και ο συνοδός του οχήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης