Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Τουρκικό νησί» η Κύπρος, μεγαλόψυχο όμως το τουρκικό έθνος, ισχυρίζεται o «ΥΠΕΞ» των Τουρκοκύπριων

«Τουρκικό νησί» η Κύπρος, μεγαλόψυχο όμως το τουρκικό έθνος, ισχυρίζεται o «ΥΠΕΞ» των Τουρκοκύπριων
«Αν κάποιος θέλει Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να δημιουργήσουν μια νέα εταιρική σχέση μέσω νέων διαπραγματεύσεων χωρίς να πάρουν μαθήματα από αυτό, ονειρεύεται»
«Όχι μόνο ο τουρκικός στρατός, αλλά η Τουρκία είναι παρούσα στο νησί σε όλα και θα συνεχίσει να είναι παρούσα στο νησί. Διότι το νησί αυτό είναι ένα τουρκικό νησί», δήλωσε ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Tahsin Ertuğruloğlu.
Σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα: «Η Κύπρος στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την 50η επέτειο της Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ής Ιουλίου» (σ.σ. όπως αποκαλούν την Εισβολή του 1974) το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα, ο Ertuğruloğlu επεσήμανε ότι η Κύπρος ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για πάνω από 300 χρόνια.
Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο «μεγαλείο και την ανεκτικότητα» του τουρκικού έθνους απόρροια του οποίου είναι το γεγονός πως παρόλο «που υπάρχει μια διάσταση ιστορικής πραγματικότητας ως προς το ότι η Κύπρος είναι ένα εντελώς τουρκικό νησί και οι Ελληνοκύπριοι είναι μια κοινωνία υποταγμένη σε εμάς», το τουρκικό έθνος λέει ότι «αυτό το νησί είναι το κοινό νησί των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων».
«Προσπαθήσαμε επίσης να συνεργαστούμε με τους Έλληνες σε αυτό το νησί, αλλά είδαμε τι απέγινε αυτή η συνεργασία. Αν κάποιος εξακολουθεί να θέλει Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να δημιουργήσουν μια νέα εταιρική σχέση μέσω νέων διαπραγματεύσεων χωρίς να πάρουν μαθήματα από αυτό, ονειρεύεται. Δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος, έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο Ertuğruloğlu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης