Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άναψε φωτιές η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου (ΝΔ) για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών – Έξαλλη η Κεχαγιά του ΣΥΡΙΖΑ

Άναψε φωτιές η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου (ΝΔ) για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών – Έξαλλη η Κεχαγιά του ΣΥΡΙΖΑ

Η Συμφωνία προβλέπει ακόμα και προϋποθέσεις για την καταγγελία της

Σχετικά Άρθρα

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει να υπάρχει πάντα ως όπλο η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε ως όπλο πίεσης είτε ως πραγματικό» είπε στο Action24 o βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Nίκος Παναγιωτόπουλος, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ειλικρινά είναι σοκαριστική η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου, διότι επί της ουσίας παραδέχεται και ομολογεί την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά και συμπλήρωσε:
«Σε μια αποθέωση αμηχανίας και έλλειψης πρωτοβουλίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να ολοκληρώσει αυτή τη Συμφωνία και να φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα 3 μνημόνια συνεργασίας, αλλά μέσω στελεχών της λέει ότι μπορεί και να ακυρώσει μονομερώς τη Συμφωνία. 
Αυτό δεν είναι διπλωματικό όπλο.
Η κ. Ντερ Λάιεν, που είναι και προσωπική φίλη του κ. Μητσοτάκη, πέραν του ότι κατέχει ανώτατη θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τι θα πει εφόσον ακούσει τέτοιες δηλώσεις;».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η χώρα μας «σύρεται διεθνώς όταν λέμε ότι μια κορυφαία και ιστορική Συμφωνία δεν θα την τηρήσουμε και μπορεί να την τορπιλίσουμε για να έχουμε ένα διαπραγματευτικό όπλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης