Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Δεν μεταφέρουμε οπλισμό στην Ουκρανία, αλλά… πουλάμε πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό σε άλλες χώρες

Δένδιας: Δεν μεταφέρουμε οπλισμό στην Ουκρανία, αλλά… πουλάμε πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό σε άλλες χώρες
O Νίκος Δένδιας απάντησε σε ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου από τη Νέα Αριστερά
Σχετικά Άρθρα
Το... παιχνίδι με τις λέξεις συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθεια να «καλύψει» την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, απέρριψε -εκ νέου- τα περί αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πουλά πεπαλαιωμένο πολεμικό υλικό σε άλλες χώρες. Επισημαίνεται ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έθεσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία μεταφορά, υπάρχει πώληση πεπαλαιωμένου πολεμικού υλικού σε άλλες χώρες βάσει σχετικών συμφωνιών. Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιόν και τί πουλάμε στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών της χώρας. Πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό σε Τσεχία και ΗΠΑ ενώ εξοικονομούμε πόρους, με δεδομένο ότι η καταστροφή, και μόνο, του υλικού αυτού, θα υπερέβαινε τα 100 εκατ. ευρώ, σημείωσε καλώντας τη βουλευτή «να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης