Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Kharkiv ο Zelensky: Κίνδυνος να το χάσουμε, εάν δεν μας στείλουν δύο Patriot

Στο Kharkiv ο Zelensky: Κίνδυνος να το χάσουμε, εάν δεν μας στείλουν δύο Patriot
Ενισχύουμε τις στρατιωτικές μας μονάδες υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος
(upd) Στο Kharkiv όπου εδώ και ημέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού βρέθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση
«Έως σήμερα η κατάσταση στην επαρχία του Kharkiv είναι σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο.
Οι στρατιώτες μας επιφέρουν σημαντικές απώλειες στον κατακτητή.
Αλλά η κατεύθυνση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Για αυτό και ενισχύουμε τις μονάδες μας» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος μετέβη στην πόλη του Kharkiv, συνοδευόμενος από μέλη του πολεμικού του συμβουλίου.
Παρών στο πολεμικό συμβούλιο ήταν και ο Okeksandr Syrskyi, ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν λεπτομερώς «οι προοπτικές στο πεδίο της μάχης, οι απειλές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες καθώς και οι ευκαιρίες της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει τα επιθετικά σχέδια της Ρωσίας.

Θα το χάσουμε χωρίς δύο Patriot

Παρά τις σχετικά καθησυχαστικές αυτές δηλώσεις ο Zelensky σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρουσίασε μια μάλλον... διαφορετική εικόνα.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως εάν η Ουκρανία δεν παραλάβει δύο αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, τότε κινδυνεύει να χάσει το Kharkiv.
«Χρειαζόμαστε δύο συστήματα Patriot, αν τα έχουμε, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να καταλάβει το Kharkiv» υποστήριξε o Zelensky, αίτημα το οποίο φέρεται να διατύπωσε και στον Αμερικάνο ΥΠΕΞ, Anthony Blinken κατά τη συνάντηση που είχαν στο Κίεβο την περασμένη Τρίτη.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε το Kharkiv» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης