Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Kadyrov προτείνει ... «σκληρά» αντίποινα κόντρα στην Εσθονία: «Μόνο οι Kinzhal θα λογικέψουν όσους ληστεύουν τη Ρωσία»

O Kadyrov προτείνει ... «σκληρά» αντίποινα κόντρα στην Εσθονία: «Μόνο οι Kinzhal θα λογικέψουν όσους ληστεύουν τη Ρωσία»
Άστραψε και βρόντηξε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, μιλώντας ακόμα και για στοχευμένα πλήγματα με Kinzhal κατά της Εσθονίας
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, άστραψε και βρόντηξε όταν κλήθηκε να σχολιάσει το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Εσθονία, το οποίο επιτρέπει την εκμετάλλευση των «παγωμένων» ρωσικών assets με σκοπό την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Μάλιστα, ο Kadyrov ζήτησε «σκληρά και αποφασιστικά αντίποινα» απέναντι σε αυτόν τον νόμο με «στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις» απέναντι στην Εσθονία.
«Πιστεύω ότι τέτοιες προκλήσεις πρέπει να απαντηθούν χωρίς τυπικότητες - αποφασιστικά και σκληρά.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στο εξωτερικό είναι περιουσιακά στοιχεία όλων των Ρώσων! Επομένως, πιστεύω ότι οι τόποι όπου λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις για καθαρή ληστεία της χώρας μας θα πρέπει να γίνουν ο νούμερο ένα στόχος για στοχευμένη πυραυλική επίθεση! Και μιλάω κυριολεκτικά», υποστήριξε σχετικά ο επικεφαλής της Τσετσενίας στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα, δε, με τον Kadyrov, η Ρωσία θα πρέπει να χτυπήσει «σημεία-κλειδιά» με «υπερηχητικά» συστήματα πυραύλων Kinzhal «υπό όρους» προκειμένου «να φέρει στα λογικά τους πιο θερμοκέφαλους της Εσθονίας». 

Ο προκλητικός αντιρωσικός νόμος της Εσθονίας

Επισημαίνεται ότι ένα νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Εσθονία, απελευθερώνει τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών και εταιρειών που «διευκόλυναν τις παράνομες δραστηριότητες της Ρωσίας» .
Ορίζει, μάλιστα την αξιοποίησή τους ως «προκαταβολής» για ζημιές που προκλήθηκαν στην Ουκρανία.
Μια συντριπτική πλειοψηφία 65 Εσθονών βουλευτών ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησής του, ενώ μόλις 3 καταψήφισαν.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες της G7 δέσμευσαν ρωσικά  assetse ύψους -περίπου- 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ακολούθως, οι δυτικοί υπερεθνικοί θεσμοί αποφάσισαν να αξιοποιήσουν αυτούς τους τίτλους ή μετρητά, και να τα ανακατευθύνουν υπό τη μορφή στήριξης προς την Ουκρανία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης