Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη απάτη με τις ανακαινίσεις σπιτιών στην Ιταλία – Αποστάσεις πήρε το Forza Italia από την Giorgia Meloni

Η μεγάλη απάτη με τις ανακαινίσεις σπιτιών στην Ιταλία – Αποστάσεις πήρε το Forza Italia από την Giorgia Meloni

Σε τι διαφώνησε ο συνασπισμός

Σχετικά Άρθρα

Απάτη δισεκατομμυρίων ευρώ ξεσκέπασε η ιταλική αστυνομία την Πέμπτη (16/5/2024), με παράνομες φορολογικές πιστώσεις από τον κρατικό κορβανά, στο πλαίσιο προγράμματος για την ενίσχυση της ανακαίνισης κατοικιών.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους της στην Ιταλία μέχρι σήμερα», δήλωσε στο Reuters αξιωματικός της αστυνομίας, χωρίς να κατονομασθεί.
Η Οικονομική Αστυνομία στη βορειοδυτική πόλη Σαβόνα δήλωσε ότι έθεσε υπό έρευνα 311 άτομα και κατέσχεσε φορολογικές πιστώσεις αξίας ενός δισεκατομμυρίου μετά από έρευνα σε 85 εταιρείες σε 10 ιταλικές περιφέρειες.

Είχε προηγηθεί ρήξη στην κυβέρνηση

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας διχάστηκε την Τρίτη (14/5/2024) σχετικά με την έγκριση νέων περιορισμών στα δαπανηρά κίνητρα για ανακαίνιση σπιτιών, με το μετριοπαθές κόμμα Forza Italia να αρνείται να στηρίξει το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι θα βλάψει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση της Πρωθυπουργού Giorgia Meloni απέτυχε να περιορίσει τα κίνητρα που δόθηκαν υπό προηγούμενες διαδοχικές κυβερνήσεις, οι οποίες κόστισαν στο κράτος περισσότερα από 219 δισεκατομμύρια ευρώ (236,39 δισεκατομμύρια δολάρια) σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια και έχουν επιβαρύνει βαρύ τα οικονομικά της Ιταλίας.
Το πιο γενναιόδωρο κίνητρο, το λεγόμενο Superbonus, επέτρεψε στους ιδιοκτήτες σπιτιού να αφαιρέσουν το κόστος της εργασίας εξοικονόμησης ενέργειας από τους φόρους τους σε περίοδο τεσσάρων-10 ετών ή να χρησιμοποιήσουν την πίστωση φόρου ως τρόπο πληρωμής όταν συναλλάσσονται με οικοδόμους ή τράπεζες.
Σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου που υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, ηγετική φυσιογνωμία του συγκυβερνώντος κόμματος, ο αντίκτυπος των φορολογικών εκπτώσεων που απορρέουν από το καθεστώς Superbonus θα κατανεμηθεί σε 10 χρόνια.
Η διάταξη ισχύει αναδρομικά για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο.
Ο υπουργός Εξωτερικών, πιέζει για χαλάρωση των περιορισμών και είπε ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο εάν δεν αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης