Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νew Υork Τimes: Σε απόγνωση η Ουκρανία εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για βοήθεια σε επιθέσεις στη Ρωσία

Νew Υork Τimes: Σε απόγνωση η Ουκρανία εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για βοήθεια σε επιθέσεις στη Ρωσία
Οι ουκρανικές αρχές έχουν εντείνει τις εκκλήσεις τους καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν θέσεις στο έδαφος εν μέσω της προέλασης της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Kharkiv
Το Κίεβο ζητά όλο και πιο έντονα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων και τις πιο σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του από τον Λευκό Οίκο εν μέσω συνεχιζόμενων δυσκολιών στο πεδίο της μάχης, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους.
Οι ουκρανικές αρχές έχουν εντείνει τις εκκλήσεις τους καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν θέσεις στο έδαφος εν μέσω της προέλασης της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Kharkiv, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden μέχρι τώρα απέρριπτα τα εν λόγω αιτήματα καθώς ανησυχούσε ότι αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Ουκρανούς για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, το τελευταίο αίτημα έγινε δεκτό από τον Λευκό Οίκο για εξέταση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και περισσότερα δεδομένα για τους πιο σημαντικούς στόχους θα βελτίωναν την αποτελεσματικότητα των διασυνοριακών χτυπημάτων του Κιέβου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι δυτικές χώρες παρέχουν τεράστια στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια στη συνέχιση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης