Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προειδοποιεί την ΕΕ με σκληρά αντίποινα για τις έρευνες όσον αφορά τις κρατικές επιδοτήσεις

Η Κίνα προειδοποιεί την ΕΕ με σκληρά αντίποινα για τις έρευνες όσον αφορά τις κρατικές επιδοτήσεις
Η ΕΕ έχει ξεκινήσει φέτος τρεις υψηλού προφίλ έρευνες με στόχο κινεζικές εταιρείες στους τομείς των σιδηροδρόμων, της ηλιακής ενέργειας και της ασφάλειας στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις
Η Κίνα είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά αντίμετρα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν συνεχίσει μια σειρά ερευνών κατά των κρατικών  επιδοτήσεων σε κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με ανάρτηση σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg.
Η ΕΕ έχει ξεκινήσει φέτος τρεις υψηλού προφίλ έρευνες με στόχο κινεζικές εταιρείες στους τομείς των σιδηροδρόμων, της ηλιακής ενέργειας και της ασφάλειας στο πλαίσιο του νέου κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις.
Έχει επίσης ξεκινήσει εμπορική έρευνα για τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στην ΕΕ.
«Η Κίνα έχει επαρκή αντίμετρα και αν η ΕΕ συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση, η Κίνα θα πρέπει πολύ πιθανόν να λάβει μια σειρά μέτρων για να ανταποδώσει», ανέφερε η ανάρτηση του Yuyuan Tantian το Σάββατο (18/5), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η προειδοποίηση ήταν σημαντική, προσθέτοντας ότι «το ευρωπαϊκό κρασί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα κλείσει τις έρευνες για τις προσφορές κινεζικών εταιρειών για ένα ρουμανικό ηλιακό πάρκο, επειδή οι εταιρείες αποσύρονται από τον διαγωνισμό.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κινεζικές εταιρείες αποσύρονται από διαγωνισμό αφού οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα βάσει του κανονισμού για τις επιδοτήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του κινεζικού προμηθευτή εξοπλισμού ασφαλείας Nuctech στην Πολωνία και τις Κάτω Χώρες τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις.
Η Επιτροπή προειδοποιεί όλο και περισσότερο ότι η κινεζική επιδοτούμενη παραγωγή απειλεί την εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Ωστόσο, τα κράτη μέλη είναι διχασμένα στο θέμα των δασμών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενισχύσει τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων και να αποφύγει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε μια δασμολογική σύγκρουση με την Κίνα, σύμφωνα με πρόταση της Ουγγαρίας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Σουηδίας ζήτησαν επίσης μια προσεκτική προσέγγιση στο θέμα των δασμών καθώς διαφοροποιούνται από την πολιτική Biden που απηχεί την επιστροφή του οικονομικού προστατευτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης