Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Chasiv Yar – Ορατή η κατάληψη της σημαντικής επιχειρησιακά πόλης

Προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις στο Chasiv Yar – Ορατή η κατάληψη της σημαντικής επιχειρησιακά πόλης
Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό από το Chasiv Yar στο Kharkiv – Ανησυχεί ο αρχηγός του στρατού Oleksandr Syrskyi
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα την προσπάθειά τους να καταλάβουν την επιχειρησιακά σημαντική πόλη Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στη βόρεια περιοχή Kharkiv και οι συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη την ανατολική Ουκρανία έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια κατά προσέγγιση ενισχυμένη μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους διμοιρίας στην ίδια περιοχή στις 18 Μαΐου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να επιτίθενται με τουλάχιστον επτά τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στο Ivanivske (ανατολικά του Chasiv Yar).

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ευρέως τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Chasiv Yar και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenksy ευχαρίστησε τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Chasiv Yar για την καταστροφή τουλάχιστον 20 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων (πιθανώς την περασμένη ημέρα).
Η μηχανοκίνητη επίθεση της 4ης Απριλίου ακολουθήθηκε από εντατικοποιημένες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar, και οι πρόσφατες ρωσικές μηχανοκίνητες επιθέσεις στην περιοχή πιθανότατα προμηνύουν μια συνολική εντατικοποίηση της ρωσικής προσπάθειας να καταλάβει την πόλη.
Η κατάληψη του Chasiv Yar από την Ρωσία θα ήταν επιχειρησιακά σημαντική, καθώς θα παρείχε στις ρωσικές δυνάμεις ευνοϊκές θέσεις για να ξεκινήσουν επακόλουθες επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον Kostyantynivka και Druzhkivka, πόλεις που αποτελούν το νότιο τμήμα μιας ουκρανικής αμυντικής ζώνης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της άμυνας της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Donetsk

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό από το Chasiv Yar στο Kharkiv – Ανησυχεί ο αρχηγός του στρατού Oleksandr Syrskyi

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιθετική επιχείρηση στη βόρεια Περιφέρεια του Kharkiv στις 10 Μαΐου, η οποία στοχεύει να υποχρεώσει τον Ουκρανικό στρατό να μεταφέρει εφεδρείες από άλλα σημεία του μετώπου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατήρησαν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων σε όλη την ανατολική Ουκρανία την προηγούμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα συνεχίσουν να το κάνουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τυχόν τρωτά σημεία από τη μεταφορά ουκρανικού υλικού και ανθρώπινου δυναμικού σε αμυντικές επιχειρήσεις στη βόρεια Περιφέρεια Kharkiv.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μετέφεραν πρόσφατα στοιχεία μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που αμύνεται στην περιοχή Chasiv Yar στην περιοχή Vovchansk και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar για να επωφεληθούν γρήγορα από την εξασθενημένη ουκρανική άμυνα.

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi
ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να δεσμεύσουν τις διαθέσιμες εφεδρείες στην αμυντική επιχείρηση στη βόρεια περιοχή του Kharkiv και οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να ελπίζουν ότι οι εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar θα είναι πιο επιτυχημένες εάν η Ουκρανία δεν μπορεί να δεσμεύσει πρόσθετα αποθεματικά στην περιοχή στο μέλλον.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν μια επιθετική επιχείρηση στην Ουκρανία τους επόμενους μήνες που στοχεύει να επεκτείνει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια ευρεία γραμμή του μετώπου και να διατηρήσει τακτική επιθετική πίεση για να προσπαθήσει να αποδυναμώσει την ουκρανική αμυντική γραμμή συνολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ελπίζουν να πραγματοποιήσουν επιχειρησιακά σημαντική διείσδυση οπουδήποτε κατά μήκος της πρώτης γραμμής, αλλά πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα στην περιοχή Chasiv Yar, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τις πιο άμεσες προοπτικές για μια σημαντική επιχειρησιακή προέλαση, και στο μέτωπο δυτικά της Avdiivka, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να επιτύχει σημαντικά τακτικά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης