Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krah (AfD - Γερμανία): Σε απόλυτη παράνοια η Δύση - Κάθε Κινέζος αντιμετωπίζεται ως πράκτορας

Krah (AfD - Γερμανία): Σε απόλυτη παράνοια η Δύση - Κάθε Κινέζος αντιμετωπίζεται ως πράκτορας
Με τη σκληρή γραμμή του για τη μετανάστευση, την αντι-ισλαμική ρητορική και  τον πόλεμο κατά της «woke κουλτούρας», το AfD έχει καθιερωθεί ως το πιο επιτυχημένο ακροδεξιό κόμμα στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας
Επικριτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής υποψήφιος του γερμανικού AfD στις ευρωεκλογές, μιλώντας για την «πλήρη παράνοια» της Δύσης για την Κίνα και υπερασπίστηκε την υποστήριξη του κόμματος του στις πολιτικές του Πεκίνου.
Ο Maximilian Krah μίλησε στους Financial Times έναν μήνα αφότου ο υπάλληλος του Jian Guo συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.
Ο Krah, ο οποίος είναι υποψήφιος για επανεκλογή ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα, είπε ότι η σύλληψη του Guo ήταν μέρος μιας «εκστρατείας» από τις αρχές για να δυσφημήσουν το κόμμα του, το AfD, πριν από τις εκλογές.
«Αυτές τις μέρες κάθε Κινέζος είναι ύποπτος ότι είναι κατάσκοπος», είπε ο Krah.
«Είναι πλήρης παράνοια».
Είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να δίνει διαλέξεις στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εσωτερική της πολιτική.
«Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν κυβερνά τον κόσμο», είπε.

Ξεχωρίζει το AfD

Με τη σκληρή γραμμή του για τη μετανάστευση, την αντι-ισλαμική ρητορική και τον πόλεμο κατά της «woke κουλτούρας», το AfD έχει καθιερωθεί ως το πιο επιτυχημένο ακροδεξιό κόμμα στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.
Συγκεντρώνει περίπου το 16% σε εθνικό επίπεδο, μπροστά από όλα τα κόμματα του τριμερούς συνασπισμού του καγκελαρίου Olaf Scholz, και πρόκειται να έρθει πρώτο σε τρεις περιφερειακές εκλογές στην ανατολική Γερμανία τον Σεπτέμβριο.
Αλλά τα ποσοστά αποδοχής της έχουν πέσει τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ενός καταιγισμού αρνητικών πρωτοσέλιδων.
Τον Ιανουάριο αναφέρθηκε ότι αξιωματούχοι του AfD είχαν συζητήσει σχέδια απέλασης μεγάλου αριθμού ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων κατόχων γερμανικών διαβατηρίων.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Petr Bystron, ενός από τους βουλευτές του κόμματος, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Φέρεται ότι έλαβε χρήματα από το Voice of Europe, ένα φιλορωσικό μέσο ενημέρωσης με έδρα την Πράγα, το οποίο οι τσεχικές αρχές λένε ότι βρισκόταν στο επίκεντρο μιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών.
Ο Bystron αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.
Δύο ημέρες πριν από τις επιδρομές, ο Björn Höcke, ηγέτης του AfD στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, κρίθηκε ένοχος για χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος σε μια συγκέντρωση και επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ.

Η δυναμική του Krah

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της πρόσφατης κριτικής στο AfD επικεντρώθηκε στον Krah, έναν επιδεικτικό δικηγόρο που υπηρετεί ως ευρωβουλευτής από το 2019 και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ριζοσπαστικής δεξιάς του κόμματος.
Ο Krah έχει μεγάλους θαυμαστές στο TikTok όπου έχει δημοσιεύσει προκλητικά βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός, με τίτλο «Οι πρόγονοί μας δεν ήταν εγκληματίες», λέγοντας στους νεαρούς Γερμανούς ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τους προγόνους τους.
Στη συνέντευξη, ο Krah αναγνώρισε ότι η γερμανική ιστορία ήταν «σκοτεινή και περίπλοκη», αλλά είπε ότι οι Γερμανοί δεν πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για όσα έκαναν οι πρόγονοί τους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ακόμα κι αν υπηρέτησαν στα SS, τα οποία διοικούσαν τα στρατόπεδα εξόντωσης του Αδόλφου Χίτλερ.
«Ένα εκατομμύριο στρατιώτες φορούσαν τη στολή των SS», είπε.
«Μπορείτε πραγματικά να πείτε ότι επειδή κάποιος ήταν αξιωματικός στα Waffen-SS ήταν εγκληματίας;
Πρέπει να αποδείξεις την ατομική ενοχή».
Ο Krah, ο οποίος έχει αποκλειστεί δύο φορές από την ακροδεξιά Ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μία φορά ως ύποπτος απάτης, αν και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, και για την έκφραση υποστήριξης στον Γάλλο δεξιό σχολιαστή Éric Zemmour, είναι γνωστός για την εγγύτητά του στην Κίνα.
Το 2021 δημοσίευσε ένα βίντεο συγχαίροντας τη χώρα για την 70ή επέτειο από την κατοχή του Θιβέτ.
Είπε στους FT ότι το βίντεο, το οποίο έκτοτε διέγραψε, ήταν εκ των υστέρων ένα «λάθος».
Ωστόσο, υπερασπίστηκε έναν παράλληλο χαιρετισμό προς το Πεκίνο για την 72η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας ως «διπλωματική ευγένεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης