Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική εισαγγελία: 11 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Kharkiv

Ουκρανική εισαγγελία: 11 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στο Kharkiv
Η χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός σε αυτή τη συνοριακή περιοχή, μετά την κλιμάκωση των αεροπορικών επιθέσεων, του επέτρεψε να καταγράψει τα σημαντικότερα εδαφικά κέρδη του
Τουλάχιστον 11 νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των βομβαρδισμών που έπληξαν την Κυριακή (19/5/2024) την περιφέρεια του Kharkiv στη βορειοανατολική Ουκρανία, η οποία είναι στο στόχαστρο της νέας ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης από τις 10 Μαΐου, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Η χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός σε αυτή τη συνοριακή περιοχή, μετά την κλιμάκωση των αεροπορικών επιθέσεων, του επέτρεψε να καταγράψει τα σημαντικότερα εδαφικά κέρδη του από τα τέλη του 2022.
Η ρωσική προέλαση έχει πλέον σταματήσει, δηλώνει το Κίεβο και διαψεύδει η Μόσχα.
Στις 19/5 έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους μια έγκυος, έχασαν τη ζωή τους, ένας φέρεται ως αγνοούμενος και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν ένα κέντρο ψυχαγωγίας στην περιφέρεια του Kharkiv της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, επλήγη από πυραύλους που προήλθαν από τη γειτονική ρωσική περιοχή Belgorod δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
«Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας αστυνομικός και ένας οδηγός ασθενοφόρου που έσπευσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μετά την πρώτη επίθεση» εξήγησε η εισαγγελία στο Kharkiv, κατηγορώντας τους Ρώσους ότι για άλλη μια φορά» κατέφυγαν στη φονική τακτική των διαδοχικών πληγμάτων.
Η ίδια τοποθεσία έγινε στην πραγματικότητα στόχος 20 λεπτά μετά την άφιξη των δυνάμεων της τάξης και των διασωστών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Λίγο αργότερα, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από βολές πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών δήλωσε ο περιφερειάρχης του Kharkiv Oleg Sinegoubov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης