Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ και η Aegean στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές – Η ΔΕΗ και η Aegean στο επίκεντρο
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα εκτός από την Αegean διαπραγματεύονται επίσης Revoil και Alpha Trust
Σχετικά Άρθρα
Θετικό ξεκίνημα βλέπουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν επίσης ανοδικό ξεκίνημα.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν, αλλά και η δημοσίευση των πρακτικών της FED την Τετάρτη, δίνει αφορμές για τοποθετήσεις από τους επενδυτές.
Η επενδυτική ψυχολογία στο εσωτερικό παραμένει καλή παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώθηκαν την περασμένη Παρασκευή μετά την ενδοσυνεδριακή υπέρβαση των 1.500 μονάδων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η ΔΕΗ καθώς μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και οι αναλυτές περιμένουν ενίσχυση της καθαρής κερδοφορίας κατά 40%.
Οι μετοχές της Aegean Airlines σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,71388 ευρώ περίπου καθαρό.
Χωρίς το μέρισμα ύψους 0,5348 ευρώ περίπου καθαρό διαπραγματεύονται οι μετοχές της Alpha Trust και χωρίς επίσης το μέρισμα ύψους 0,046075 ευρώ ανά μετοχή οι μετοχές της Revoil.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα, αντίστοιχο με την εικόνα που δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε., καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται ενόψει των βασικών εταιρικών αποτελεσμάτων αυτής της εβδομάδας και της δημοσίευσης των πρακτικών της FED την Τετάρτη.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα. Αυτήν την εβδομάδα: Η ΔΕΗ δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα και αύριο η Optima Bank.

Beta
Η εγχώρια αγορά θα συσσωρεύσει γύρω από τα υψηλά 13 ετών ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον από τα αποτελέσματα και τις προοπτικές θα προσφέρει στήριξη.

Κύκλος
υποχώρησαν. Με θετικό πρόσημο και ένα νέο ρεκόρ στις 1505 μον., έκλεισε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Γ. ∆. Το ανοδικό χάσμα στις 1460-1455 μονάδες αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη. Τη ∆ευτέρα η ∆ΕΗ ανακοινώνει τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου, την Τρίτη οι Optima Bank & Fourlis, την Τετάρτη οι ΕΛΧΑ & Infoquest και την Πέμπτη οι Lavipharm & Ideal.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης