Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι... η οικονομία ηλίθιε - Η πολιτεία - κλειδί που μπορεί να δώσει τη νίκη στον Trump

Είναι... η οικονομία ηλίθιε - Η πολιτεία - κλειδί που μπορεί να δώσει τη νίκη στον Trump
Το μεγάλο ζήτημα για τον Biden στη Νεβάδα είναι η οικονομία
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προηγείται του προέδρου Joe Biden σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις στην πολιτεία της Νεβάδα - μια πολιτεία που δεν έχει πάει στους Ρεπουμπλικανούς εδώ και 20 χρόνια.
Μια νίκη στη Νεβάδα θα έδινε στον Trump έξι εκλέκτορες τον Νοέμβριο, μια διαφορά που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για να δώσει στον πρώην πρόεδρο μια δεύτερη θητεία, σημειώνει σε ανάλυσή του τo Daily Caller.
Ο Trump μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο προβάδισμά του από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στη Νεβάδα, όπου προηγείται σήμερα με 6,2 μονάδες, ενώ ο Biden έχει προηγηθεί μόνο σε τρεις δημοσκοπήσεις εκεί σε όλο τον κύκλο, σύμφωνα με τους μέσους όρους της RealClearPolitics (RCP).

Είναι... η οικονομία ηλίθιε

Αρκετοί πολιτικοί πράκτορες και δημοσκόποι δήλωσαν στο Daily Caller News Foundation ότι το προβάδισμα του Trump στη Νεβάδα οφείλεται πιθανότατα στις κακές οικονομικές συνθήκες στην πολιτεία, καθώς και στη στροφή των ισπανόφωνων ψηφοφόρων προς το GOP.
«Τα αποτελέσματα της Νεβάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
Νομίζω ότι το μεγάλο ζήτημα για τον Πρόεδρο Biden εκεί είναι η οικονομία", δήλωσε στο DCNF ο Jon McHenry, αναλυτής δημοσκοπήσεων του GOP και αντιπρόεδρος της North Star Opinion Research.
«Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι αποτελούν περίπου το 20% του εκλογικού σώματος στη Νεβάδα και δεν υπάρχει πρακτικά τρόπος ο Biden να χάσει μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων και να κερδίσει την πολιτεία».
«Η Νεβάδα πλήττεται πάντα περισσότερο - όταν η αμερικανική οικονομία κρυώνει, η Νεβάδα παθαίνει γρίπη.
Και έτσι δεν αμφιβάλλω ότι οι ψηφοφόροι στη Νεβάδα είναι πολύ γκρινιάρηδες και αναστατωμένοι για την οικονομία στη Νεβάδα αυτή τη στιγμή", δήλωσε στο DCNF ο Kristian Ramos, πολιτικός παράγοντας των Δημοκρατικών με πολυετή εμπειρία στη Νεβάδα.
«Ο Joe Biden έχει την ευκαιρία να πει την ιστορία του για το πώς βοήθησε να δοθούν στους ανθρώπους εργαλεία για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή στην πολιτεία με τους Λατίνους ψηφοφόρους.
Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, δεδομένου του πού βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις.
Δεν ξέρω αν μπορώ να πω το ίδιο πράγμα για τον Trump», τόνισε.

Μεγάλο προβάδισμα Trump στη Νεβάδα

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times/Siena College που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Trump προηγείται κατά 12 μονάδες του Biden μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη Νεβάδα, ενώ το 13% παραμένει αναποφάσιστο.
Ωστόσο, η πλειονότητα των ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε ποσοστό 22% ανέφερε την οικονομία ως τον «κύριο λόγο» για να ψηφίσουν τον Νοέμβριο.
Η δημογραφική αυτή ομάδα εμπιστεύεται επίσης σε συντριπτικό βαθμό τον Trump να χειριστεί την οικονομία έναντι του Biden, με ποσοστό 70% έναντι 24%, αντίστοιχα.
Η Νεβάδα φιλοξενεί περίπου 353.000 Λατίνους ψηφοφόρους και είναι πιθανότερο να είναι εγγεγραμμένοι ως Δημοκρατικοί παρά ως Ρεπουμπλικάνοι, σύμφωνα με το Εκπαιδευτικό Ταμείο της Εθνικής Ένωσης Λατίνων Εκλεγμένων και Διορισμένων Αξιωματούχων (NALEO).
Οι δημοσκοπήσεις εξόδου του CNN για την Silver State δείχνουν ότι ο Biden κέρδισε το δημογραφικό κοινό με 26 μονάδες έναντι του Trump το 2020.
O Biden «πρέπει να κλείσει την ψαλίδα στην οικονομία» με τους Λατίνους για να κερδίσει το Silver State.
Ο Jeremy Hughes,  Ρεπουμπλικανός στρατηγικός σύμβουλος με έδρα τη Νεβάδα, ο οποίος εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Trump το 2020, δήλωσε επίσης στο DCNF ότι οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του πρώην προέδρου λόγω των τοπικών οικονομικών παραγόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης