Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράκτορες της CIA συνελήφθησαν στο Κονγκό για σχέδιο πραξικοπήματος

Πράκτορες της CIA συνελήφθησαν στο Κονγκό για σχέδιο πραξικοπήματος
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο στρατός της ΛΔΚ κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση και να εξουδετερώσει τους μαχητές
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) απέτρεψαν μια απόπειρα πραξικοπήματος στην οποία συμμετείχαν ξένοι μαχητές, μεταξύ των οποίων και πράκτορες της CIA. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της ΛΔΚ σε τηλεοπτική δήλωση.
Σύμφωνα με τον στρατό, οι συνωμότες σχεδίαζαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα και να ανατρέψουν τη σημερινή κυβέρνηση.
Ως αποτέλεσμα επιχειρησιακών ενεργειών, συνελήφθησαν αρκετοί αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ απέκρουσαν με επιτυχία μια απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε ως στόχο την υπονόμευση της συνταγματικής τάξης και την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος μαριονέτας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ξένοι μαχητές, μεταξύ των οποίων και πράκτορες της CIA», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Οι δράστες σχεδίαζαν να καταλάβουν βασικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Κινσάσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση και να σπείρουν χάος στον άμαχο πληθυσμό, δήλωσε πηγή ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο στρατός της ΛΔΚ κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση και να εξουδετερώσει τους μαχητές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης