Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός Medvedev: Ο Zelensky μπορεί να δολοφονηθεί, όπως ο Hitler - Ο κακός... κλόουν που κάνει χρήση κοκαΐνης

Αφοπλιστικός Medvedev: Ο Zelensky μπορεί να δολοφονηθεί, όπως ο Hitler - Ο κακός... κλόουν που κάνει χρήση κοκαΐνης
Οι εξουσίες του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το σύνταγμα, λήγουν το βράδυ της 21ης ​​Μαΐου
Ευθείες βολές κατά του «κακού κλόουν, με τη χρήση κοκαΐνης»... εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev Dmitry, χαρακτηρίζοντας ως έτσι τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Μάλιστα όπως εκτιμά  ο ίδιος, δυσαρεστημένοι κύκλοι στην Ουκρανία μπορεί να προσπαθήσουν να σκοτώσουν τον Zelensky ακολουθώντας το σενάριο της απόπειρας δολοφονίας από μέρος της γερμανικής ελίτ κατά του Αδόλφου Χίτλερ το 1944».
«Αλλά o Zelensky θα αντικατασταθεί από μια «νέα φιγούρα... οπερέτας», πρόσθεσε ο ρώσος αντιπρόεδρος, χλευάζοντας την ιδιότητα του Zelensky.
«Μια απόπειρα κατά της ζωής ενός κακού κλόουν που κάνει χρήση κοκαΐνης, θα μπορούσε να ακολουθήσει το σενάριο της απόπειρας δολοφονίας του Hitler από τον κόμη φον Στάουφενμπεργκ τον Ιούλιο του 1944.
Ειδικά, αν μέρος της δυσαρεστημένης ουκρανικής ολιγαρχίας αποφασίσει να απομακρύνει τον τρελό ηθοποιό, αντικαθιστώντας τον με μια πιο πιστή φιγούρα», είπε ο Medvedev Dmitry σε συνέντευξη στο TASS.
«Ωστόσο, αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα... ούτε για τους Ουκρανούς ούτε για εμάς», συνόψισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, «εκτός εάν εμφανιστεί μια νέα οπερέτα, που δεν περιορίζεται από τη δική του απαγόρευση διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Οι εξουσίες του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το σύνταγμα, λήγουν το βράδυ της 21ης ​​Μαΐου. Εκλογές στη χώρα έπρεπε να γίνουν τον Μάρτιο, αλλά δεν έγιναν με το πρόσχημα του ισχύοντος στρατιωτικού νόμου.
Ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα τον Οκτώβριο του 2022 που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Vladimir Putin. Η Μόσχα τονίζει ότι ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο και υποστηρίζει εποικοδομητικές προτάσεις για διάλογο.
Η απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1944, στο καταφύγιο του Χίτλερ, Wolfsschanze (φωλιά του λύκου), στη σημερινή Πολωνία. Ο ίδιος ο Στάουφενμπεργκ τοποθέτησε την εκρηκτική ύλη, κρυμμένη σε χαρτοφύλακα, κοντά στον Χίτλερ και έφυγε από την αίθουσα. Μόνο τέσσερις από τους 24 παρευρισκόμενους τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ ο στόχος σώθηκε με ελαφρά τραύματα. Εν τω μεταξύ, ο Στάουφενμπεργκ κατέφθασε αεροπορικώς στο Βερολίνο, προκειμένου να οδηγήσει το πραξικόπημα, νομίζοντας ότι ο Hitler είναι πλέον νεκρός. Τελικά οι συνωμότες απέτυχαν, καθώς πολλοί αξιωματικοί αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές, αφότου μαθεύτηκε ότι ο Φύρερ παρέμενε ζωντανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης