Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για ευρωεκλογές: «Ρίχνουμε μαύρο στη φτώχεια, στον πόλεμο, στους πλειστηριασμούς»

Κουτσούμπας για ευρωεκλογές: «Ρίχνουμε μαύρο στη φτώχεια, στον πόλεμο, στους πλειστηριασμούς»

Όσα είπε για την Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/5/2024), ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:
"Αγαπητοί εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των ποντιακών συλλόγων, σας καλωσορίζουμε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρίσκεστε εδώ για να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες, αλλά και να συζητήσουμε πως θα δυναμώσει η διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αλλά και των δίκαιων διεκδικήσεων του οργανωμένου κινήματος του ποντιακού ελληνισμού.
Χθες 19 του Μάη, μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων ήταν μια μεγάλη μέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό, πόσο μάλλον για τον Ποντιακό.
Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου με περίπου 350.000 θύματα και πάνω από 1 εκ. Εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.
Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Οι Έλληνες του Πόντου είναι και αυτοί ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων που οξύνονται στο πλαίσιο αυτού συστήματος.
Όπως, οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου για την αναδιανομή των παγκόσμιων αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Και είναι, όχι απλά προκλητικές, αλλά και ανιστόρητες οι χτεσινές θρασύτατες δηλώσεις του Ερντογάν, ανήμερα της ημέρας της γενοκτονίας των Ποντίων!!!
Η σημερινή μας συνάντηση γίνεται, επίσης, λίγες μέρες πριν τη μάχη των ευρωεκλογών, μια κρίσιμη και σημαντική μάχη, που ο λαός θα απαντήσει στο δίλημμα:
Εάν με την ψήφο του θα δώσει "πράσινο φως" στην ΕΕ των πολέμων της φτώχειας και των λόμπι ή εάν με δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα πανευρωπαϊκό ότι δεν τρώει κουτόχορτο, ότι οι λαοί αντιστέκονται.
Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και στην ευρωβουλή, που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και στο δρόμο που αυτές εμποδίζονται και ανατρέπονται μπορούμε την επόμενη μέρα των εκλογών να βρεθούμε από καλύτερες θέσεις.
Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 10 του Ιούνη θα συνεχίσει να είναι παρούσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσουν να είναι παρόντες οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Απέναντι σε όλους αυτούς μπορεί να σταθεί μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ και ένας οργανωμένος λαός". 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης