Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο εδώλιο η ηγετική ομάδα της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που σχεδίαζε πραξικόπημα - 23.000 τα μέλη της

Γερμανία: Στο εδώλιο η ηγετική ομάδα της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που σχεδίαζε πραξικόπημα - 23.000 τα μέλη της
Η ομάδα Reichsbürger, ή αλλιώς «Πολίτες του Ράιχ» σήμερα υπολογίζεται από τις Αρχές να έχει 23.000 – που αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους και θα ήθελαν τα γερμανικά σύνορα να επανασχεδιαστούν σε γραμμές πριν από το 1918
Αρχίζει σήμερα η δίκη της ηγετικής ομάδας ακροδεξιών συνωμοτών που σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία εν μέσω υψηλών μέτρων ασφαλείας και τεράστιου ενδιαφέροντος από τα μέσα ενημέρωσης.
Η ακροδεξιά οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» με αρχηγό τον αυτοαποκαλούμενο αριστοκράτη γνωστός και ως πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ', τη Ρωσίδα φίλη του και ακόμα επτά ιδρυτικά μέλη - συμπεριλαμβανομένων ενος πρώην αστυνομικού και μιας πρώην βουλευτή του AfD και δικαστή, θα καθήσουν σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν βίαιη ανατροπή της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο φερόμενος ως επικεφαλής είναι γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Θουριγγίας, ηλικίας 71 ετών, ονόματι Ερρίκος 8ος πρίγκιπας Ρόις (Χάινριχ ΙΓ').
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, η ομάδα σχεδίαζε να εισβάλει στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο με ένοπλη υποστήριξη μέσω της παραστρατιωτικής πτέρυγας της, να συλλάβει μέλη της Bundestag και να παρελάσει στη γερμανική τηλεόραση με έναν αλυσοδεμένο Όλαφ Σολτς με την ελπίδα και την προσδοκία το πραξικόπημά τους αυτό να κερδίσει τους απλούς Γερμανούς πολίτες.
Σε περίπτωση επιτυχίας της ομάδας, ο Heinrich, 72 ετών, περίμενε να γίνει ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας.
Η ομάδα Reichsbürger, ή αλλιώς «Πολίτες του Ράιχ» σήμερα υπολογίζεται από τις Αρχές να έχει 23.000 – που αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους και θα ήθελαν τα γερμανικά σύνορα να επανασχεδιαστούν σε γραμμές πριν από το 1918 .
Η δίκη της Φρανκφούρτης, που λαμβάνει χώρα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο μεταλλικό κτήριο εμπορευματοκιβωτίων στα περίχωρα της γερμανικής οικονομικής πρωτεύουσας, είναι η δεύτερη που περιλαμβάνει τους πραξικοπηματίες.
Σημειώνεται πως μια δίκη στην οποία εμπλέκεται το φερόμενο ως στρατιωτικό σκέλος της ομάδας, πρώην στρατιωτών της ειδικής υπηρεσίας, αστυνομικών, ενός μεταλλουργού και ενός υδραυλικού, ξεκίνησε στη Στουτγάρδη στα τέλη Απριλίου.
Μια τρίτη δίκη, στην οποία η αποκαλούμενη εσωτερική πτέρυγα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού και ενός σεφ διασημοτήτων -που όλοι θεωρούνταν ως το γραφείο του ομίλου σε αναμονή- πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μόναχο τον Ιούνιο.

Το πραξικόπημα που σχεδίαζε στη Γερμανία η ακροδεξιά οργάνωση

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Δεκέμβριο του 2022 με την συντονισμένη έφοδο αστυνομικών σε σπίτια και διαμερίσματα σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας και στο εξωτερικό και τη σύλληψη «Πολιτών του Ράιχ» γύρω από τον αριστοκράτη επιχειρηματία Ενρίκο τον ΙΓ΄, πρίγκιπα Ρόις, με την υποψία ότι σχεδίαζαν με τη δύναμη των όπλων πραξικόπημα.
Αποτέλεσμα της μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατικής εφόδου η απαγγελία κατηγοριών από την ομοσπονδιακή εισαγγελία σε βάρος 27 υπόπτων, που είχαν καταρτίσει και «λίστα εχθρών» με πολιτικούς και δημοσιογράφους. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι η πρόθεση ανατροπής με χρήση βίας της υφιστάμενης κρατικής τάξης στη Γερμανία και η αντικατάσταση με δική τους μορφή διακυβέρνησης.
Η ομάδα λέγεται ότι είχε πρόσβαση σε ένα τεράστιο οπλοστάσιο και ότι αποδέχθηκε την πιθανότητα να υπάρχουν νεκροί στη διάρκεια υλοποίησης των σχεδίων πραξικοπήματος με στόχο την ανάρρηση στην εξουσία του Χάινριχ ΙΓ'.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης