Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κάθειρξη 14 ετών σε επιστήμονα για προδοσία - Διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε ξένη δύναμη

Ρωσία: Κάθειρξη 14 ετών σε επιστήμονα για προδοσία - Διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε ξένη δύναμη
«Το δικαστήριο όρισε ποινή 14 ετών στέρησης της ελευθερίας σε σωφρονιστική αποικία αυστηρού καθεστώτος», ανακοινώθηκε από το δικαστικό σύστημα της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης
Ένας 77χρονος Ρώσος επιστήμονας, ο Anatoly Maslov, καταδικάσθηκε σήμερα για «προδοσία» σε κάθειρξη 14 ετών επειδή, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, διαβίβασε απόρρητα δεδομένα σε μια ξένη δύναμη.
«Το δικαστήριο όρισε ποινή 14 ετών στέρησης της ελευθερίας σε σωφρονιστική αποικία αυστηρού καθεστώτος», ανακοινώθηκε από το δικαστικό σύστημα της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης χωρίς άλλες διευκρινίσεις για την ουσία της υπόθεσης, που παραμένει αόριστη, καθώς η υπόθεση έχει χαρακτηρισθεί απόρρητη μετά τη σύλληψη του επιστήμονα τον Ιούνιο 2022.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, κατηγορούνταν ότι διαβίβασε πληροφορίες για το ρωσικό πρόγραμμα υπερηχητικών όπλων, δηλαδή για τα όπλα εκείνα που υποτίθεται ότι είναι «ανίκητα» και τα οποία εγκωμιάζει ο Putin.
Η εφημερίδα Kommersant υποστήριξε από την πλευρά της ότι τα δεδομένα αυτά παραδόθηκαν στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης