Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν επίλεκτες μονάδες στην κατεύθυνση του Kharkiv

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν επίλεκτες μονάδες στην κατεύθυνση του Kharkiv
. Η περιοχή παραμένει ένας από τους βασικούς τομείς του μετώπου όπου συνεχίζονται οι έντονες μάχες
Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις της στην κατεύθυνση του Kharkiv, μεταφέροντας εκεί ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν, το 8ο σύνταγμα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SSO) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) εισήλθε στο Liptsy.
Υποβλήθηκαν σε εντατική ειδική εκπαίδευση το 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος NATO Advance, κατακτώντας τις μεθόδους λειτουργίας του ΝΑΤΟ σε ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης και την εγκατάσταση πολύπλοκων συστημάτων κατεδάφισης.
Μια τέτοια εκπαίδευση είχε ως στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων μάχης και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των μονάδων στις σύγχρονες συγκρούσεις.
Ωστόσο, όπως έδειξαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, δεν μπόρεσαν όλες οι μονάδες του 8ου Συντάγματος MTR να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στην πράξη. Τον Μάιο του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών κοντά στο Artemovsk (Bakhmut), μια από τις μονάδες του συντάγματος, μαζί με τον διοικητή της ομάδας Ντμίτρι Κράμαρ, καταστράφηκε.
Παρόμοια τύχη είχαν και όσοι μαχητές μεταφέρθηκαν στην Avdeevka, όπου υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες.
Η μεταφορά των επίλεκτων μονάδων προς την κατεύθυνση του Kharkiv υποδηλώνει την πρόθεση της ουκρανικής διοίκησης να ενισχύσει τις θέσεις της και να προετοιμαστεί για πιθανές επιθετικές ή αμυντικές επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή. Η περιοχή παραμένει ένας από τους βασικούς τομείς του μετώπου όπου συνεχίζονται οι έντονες μάχες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης