Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια και φυσιολογική η διόρθωση - Παραμένει θετική η ψυχολογία – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια και φυσιολογική η διόρθωση - Παραμένει θετική η ψυχολογία – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπό το βάρος της διεθνούς επιφυλακτικότητας και των πρόσφατων κερδών ο γενικός δείκτης υποχώρησε σήμερα, αλλά ήπια, και έκλεισε λίγο κάτω από τις 1.500 μονάδες. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις δεν ήταν πολλές και έτσι δε μπόρεσε να αντισταθμίσει η αγορά τις πιέσεις. Cenergy, Viohalco, Ελλάκτωρ και Alpha Bank θα λέγαμε πως ξεχώρισαν από τα βαριά χαρτιά. Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, δυστυχώς, εδώ και μερικές μέρες δεν έχουμε κάποια ενδιαφέρουσα κίνηση. Το κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας μετοχών όπως Motor Oil, Jumbo και ΟΠΑΠ επηρέασε το Γ.Δ. και υποχώρησε τελικά 0,43%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάποια πακέτα σημαντικής αξίας στην Εθνική ανέβασαν το συνολικό τζίρο σήμερα, αλλά αν αφαιρεθούν όλα τα πακέτα ο τζίρος της αγοράς ήταν μέτριος. Η Alpha Bank ξεχώρισε και έχει έρθει πολύ κοντά στο υψηλό που είχε γράψει ενδοσυνεδριακά τον περασμένο Μάρτιο. Ενισχύθηκε σήμερα 0,94% και έκλεισε στα 1,7680 ευρώ. Με απώλειες, αλλά ήπιες οι άλλες συστημικές. Εξαιρετική και σήμερα η Optima Bank, λόγω αποτελεσμάτων και ενισχύθηκε 2,46%.

CENERGY: Έκανε χθες μία διόρθωση και σήμερα πάλι πάνω. Στα 8,82 ευρώ και στο +3,28%.

VIOHALCO: Ίσως η είσοδος της Noval αν και με μεγάλο discount, κάτι που η διοίκηση δεν ήθελε, νομίζουμε πως θα δείξει την αξία της. Έχουμε κάνει ένα άθροισμα της αξίας των συμμετοχών, κυρίως των εισηγμένων και μαζί με την ΑΕΕΑΠ, μάλλον υπάρχει discount.

ΑΔΜΗΕ: Το κρατικό αμερικανικό fund DFC εξέφρασε μέσω επιστολής στη διοίκηση της εταιρείας το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους Κύπριους και Έλληνες καταναλωτές, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Τρομερά πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη μετοχή. Σήμερα ενισχύθηκε 3,61% και έκλεισε στα 2,2950 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βγάζει άλλη εταιρεία σταθερά ή οριακά μειωμένα κέρδη, πάει πάνω η μετοχή. Βγάζει η συγκεκριμένη, δέχεται μεγάλες πιέσεις. Στην αποτίμηση κάτω των 64 εκατ. ευρώ και με καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ το 2023, ακόμα και αν η τάση του πρώτου τριμήνου συνεχιστεί πάλι μονοψήφιο θα είναι το p/e. Έχει δώσει και μερισματάρα φέτος, καθαρή θυμίζουμε 0,8212 ευρώ και κάτι… Στα 8,98 ευρώ και στο -3,23%.

BRIQ – ΙNTERCONTINENTAL: Δεν αποτελεί έκπληξη η αλλαγή της συμφωνίας. Το είχε επικοινωνήσει η διοίκηση της BriQ στην τηλεδιάσκεψη, λέγοντας πως καθυστέρησε η διαδικασία και πως ήθελαν και οι δύο εταιρείες να δώσουν μέρισμα. Βλέπουμε τώρα ότι το μέρισμα της ΙΝΤΕΡΚΟ είναι μεγάλο και έχουμε επίσης μία αλλαγή στο τίμημα που θα λάβει ο βασικός μέτοχος. Άρα μάλλον θα αλλάξει και η σχέση υπέρ της ΜΠΡΙΚ λόγω της υψηλής διανομής της ΙΝΤΕΡΚΟ.

DOTSOFT: Με πράξεις των 200 τεμαχίων η μετοχή πηγαίνει από το ένα ιστορικό υψηλό στο άλλο. Δεν υπάρχουν τεμάχια ελεύθερα και γι’ αυτό οι εντολές αγοράς που μπαίνουν δε βρίσκουν κάποιο πρόθυμο να πουλήσει.

AS COMPANY: Δημοσίευσε ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2023 και μας παραξένεψε. Μετά από 25 περίπου μέρες ορθή επανάληψη; Βρήκαμε και την παλιά, βάλαμε δίπλα και την καινούρια και δε βρήκαμε κάποια διαφορά. Ούτε κόμμα που λένε δεν έχει αλλάξει. Τί ακριβώς ήθελε να μας πει η εταιρεία;

ΜED: Με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της στο -10%.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Κρίμα να μην κάνει μεγαλύτερο όγκο αυτή η μετοχή. Ένα μικρό διαμαντάκι είναι στο Χ.Α. αλλά ούτε που μπορεί να φανεί, αφού με δυσκολία κάνει πράξη. Στα 2,66 ευρώ και στο +8,13% με μόλις 44 τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Νέες πιέσεις και για τις 4.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης