Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με δυσκολία και βοήθειες από μη τραπεζικά χαρτιά κέρδισε το θετικό πρόσημο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με δυσκολία και βοήθειες από μη τραπεζικά χαρτιά κέρδισε το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κατάφερε να βγάλει μία οριακή ανοδική αντίδραση χωρίς βοήθειες από τις τράπεζες. Είχε όμως άλλες βοήθειες. Cenergy, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Viohalco και Jumbo είχαν καλή άνοδο. Δε νομίζουμε πως κάποιος που παρακολουθούσε όλη τη συνεδρίαση, όπως η στήλη, έμεινε ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπε. Εδώ και λίγες μέρες έχει ατονήσει το ενδιαφέρον και φαίνεται. Στο +0,11% με χαμηλές συναλλαγές σήμερα ο Γ.Δ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εκτός από τα καλά που φέρνουν επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις, έχουμε και τα κακά που φέρνουν πωλήσεις. Σήμερα στο επίκεντρο λόγω πίεσης βρέθηκαν οι μετοχές των Quest και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΧΑ είχε κάνει κίνηση προς τα 2,15 ευρώ και είχε καλλιεργήσει την προσδοκία πως θα δείξει καλό τρίμηνο. Ουσιαστικά έκανε τη γνωστή διαδρομή. Η Quest επίσης δέχθηκε πίεση γιατί τόσο η εμπορία και νομίζουμε και η πληροφορική δεν πήγαν καλά. Ακούσαμε και τις δύο τηλεδιασκέψεις που είχαν σήμερα οι διοικήσεις και θα έχουμε αύριο αναλυτικά θέματα, αλλά απουσίαζε η σημαντική είδηση. Στο -4,03% και στα 5,48 ευρώ η ΚΟΥΕΣ και στα 1,9820 ευρώ και στο -3,79% η ΕΛΧΑ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 16,72 ευρώ και στο +2,7%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και αυτή ήταν στο επίκεντρο γιατί θα πάρει και άλλα χρήματα από πώληση θυγατρικής. Ενισχύθηκε 2,30%.

CENERGY: Και νέο ιστορικό υψηλό αποτελεί το κλείσιμο στα 9 ευρώ.

OPTIMA BANK: Γίνεται η πρώτη τράπεζα που θα δώσει μέρισμα, αφού η γενική συνέλευση έδωσε το πράσινο φως για διανομή 0,44 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΤΕ: Τρίτη μέρα απωλειών. Τρίτη μέρα χωσίματος της μετοχής. Στις τελικές δημοπρασίες βγαίνει κάποιος και βυθίζει τον τίτλο. Μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε άνοδο και τελικά έκλεισε στα 13,78 ευρώ με απώλειες 0,14% και εννοείται χαμηλό ημέρας.

AUSTRIACARD: Έγραψε σήμερα τιμές και κάτω από την τιμή του placement και τελικά έκλεισε στα 5,99 ευρώ και στο -1,16% με καλό όγκο 66 χιλ. τεμάχια. Τώρα να γράψουμε τίποτα για τη χρηματιστηριακή και τους πελάτες που έβαλε;

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν αυτές τις μετοχές, ναι υπάρχουν και τέτοια στελέχη, αναφέρουν πως ο κανονισμός του κ.Κοντόπουλου βάζει ταφόπλακα σε πολλές εταιρείες. Αποδίδουν τη σημερινή πτώση πολλών μετοχών στο νέο αυτό κανονισμό. Πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν ότι η ΕΧΑΕ έχει ένα κατάλογο περίπου 30 εταιρειών που επηρεάζονται από το νέο κανονισμό και πρέπει να αυξήσουν διασπορά για να παραμείνουν. Όμως δε δίνει αυτή τη λίστα, αλλά δίνει μία με 5 εταιρείες που θα διαγραφούν και μέσα σε αυτή είναι και η Βαρβαρέσος που είναι εκτός διαπραγμάτευσης!!

Μέσα είναι και η Trastor για την οποία μαθαίνουμε ότι θα αυξήσει τη διασπορά. Είναι βέβαια και ΑΕΕΑΠ και θα υπάρξει ρύθμιση από το κράτος, γιατί δεν προβλέπεται αυτές οι εταιρείες να μην είναι εισηγμένες. Επίσης είναι και η Alpha Αστικά Ακίνητα που ανήκει στην Alpha Bank και η Καρέλιας. Για την τελευταία δεν είμαστε σίγουροι πως η διοίκησή της είχε ενημερωθεί μέχρι πρόσφατα. Οι άλλες ποιες είναι; Η στήλη είχε δώσει μία εκτίμηση με βάση το μετοχολόγιο που δημοσιεύει η ΕΧΑΕ. Έχει και άλλο… ζουμί πάντως η υπόθεση που θα αναδείξουμε τις επόμενες μέρες.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Χθες, η Επιτροπή δημοσίευσε δύο δελτία τύπου ένα για τη χθεσινή συνεδρίαση και ένα για την προχθεσινή. Σε κανένα δεν αναφέρεται ότι ενέκρινε τον νέο κανονισμό του Χ.Α. Γιατί έτσι κα Λαζαράκου;

AS COMPANY: Η μετοχή έχει πωλητή εδώ και μέρες και insiders μαζεύουν την προσφορά. Σήμερα μάλιστα είδαμε αγορές μέχρι και τα 2,85 ευρώ που είναι και νέο υψηλό 3,5 ετών. Στα 2,77 ευρώ και στο +2,21% με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

ORILINA: Έκανε πακέτο για το 2,1% του συνόλου των μετοχών.

DIMAND: Νέο ιστορικό χαμηλό και με όγκο θα λέγαμε.

ΕΥΑΘ: Με βάση τα όσα θέλει να εφαρμόσει ο κ.Κοντόπουλος, αν τα εφαρμόσει, πάει και αυτή επιτήρηση. Βγαίνει πίεση στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν αποκλείεται να οφείλεται σε αυτόν τον λόγο. Στα 3,16 ευρώ και στο -1,25%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης