Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέλος στα σενάρια σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης ποντάρει στην αποστασία μετά τις 9/6 εάν έχει μεγάλη διαφορά

Τέλος στα σενάρια σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης ποντάρει στην αποστασία μετά τις 9/6 εάν έχει μεγάλη διαφορά
Τέλος στα σενάρια για συνεργασία ή σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ έβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πετώντας τα σχέδια των -μέχρι σμερα- συντρόφων του για προσέγγιση με τη Χαριλάου Τρικούπη στα σκουπίδια.

Ύμνοι για τα παπανδρεικά στελέχη


Ο Στέφανος Κασσελάκης, αντιθέτως, καλεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε αποστασία κατά του Ανδρουλάκη υπονοώντας ότι δεν θα τα πάει καλά στις εκλογές και στην αδυναμία του να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης.
Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Κασσελάκης εμφανίστηκε αρνητικός σε επίπεδο αρχηγού, αλλά θετικός στη συνεργασία με στελέχη του, τα οποία είπε ότι θα προσκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος κυρίως σε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
Στο προσκλητήριο του στα «πράσινα» στελέχη, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ το σέβομαι πάρα πολύ.
Ανήκαν σε αυτό τον χώρο οι γονείς μου, ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ».
Το άνοιγμα στα παπανδρεικά στελέχη και κυρίως στους ίδιους τους Παπανδρέου είναι στρατηγική κίνηση. Με τον Γιώργο Παπαπανδρέου υπήρξε υποστηρικτής του κάποτε.

Όμως, είναι ενδεικτικό ότι ο Κασσελάκης πιστεύει ακράδαντα ότι μετά τις ευρωεκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνθλίψουν το ΠΑΣΟΚ.
Το παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ, αυτό που είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ θα πάει ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το πιο κεντρώο, το πιο φιλελεύθερο και σημιτικό θα πάει στη Νέα Δημοκρατία.

Χρειάζεται μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ


Βεβαίως, για να γίνει πραγματικότητα αυτό θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές να έχει μεγάλη απόσταση από το ΠΑΣΟΚ.
Αν το ΠΑΣΟΚ μείνει στο 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει στο 17-18%, τότε υπάρχει μία σαφή διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μπορεί να ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσέλκυση στελεχών και ψηφοφόρων.
Όμως, αν έχουμε ένα απότέλεσμα με διαφορά 1-2 μονάδων τότε δεν υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φλέρτ με Ζωή και Βαρουφάκη για τους αντισυστημικούς


Παράλληλα με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σκόπιμα συνέχεια στο «φλερτ» του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία σε κάθε ευκαιρία εξάρει για τη «μαχητικότητά» της, προκαλώντας ανησυχία σε στελέχη του κόμματός του που δεν θέλουν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή μετά τον επώδυνο «χωρισμό» του καλοκαιριού του 2015.
Είναι άγνωστο μάλιστα ακόμη και σε συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αν ο ίδιος επιχειρεί την επίθεση φιλίας για να προσεγγίσει τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους της Πλεύσης που την έχουν δυναμώσει δημοσκοπικά.
Η Ζωή, βέβαια, δεν ενδίδει στην προσέγγιση Κασσελάκη και θεωρεί τον Κασσελάκη ουρανοκατέβατο, ότι μοιάζει με τον Trump ενώ τον θεωρεί πολιτικό τουρίστα.
Σχεδόν τα ίδια ισχύουν και για τον Γιάννη Βαρουφάκη που θεωρεί τον Κασσελάκη καθοδηγούμενο από τους ντόπιους ολιγάρχες.
Δύσκολα θα φύγουν οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων για να πάνε στον Κασσελάκη καθώς θεωρούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συστημικό και φιλελεύθερο…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης