Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμφίβολο το 33% - Τεράστια μέτωπα σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχει η ΝΔ, στρέφονται στην αποχή οι ψηφοφόροι

Αμφίβολο το 33% - Τεράστια μέτωπα σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχει η ΝΔ, στρέφονται στην αποχή οι ψηφοφόροι
Η γκάφα με την παραπλανητική τιμή με τη φέτα έδωσε στον Κασσελάκη μία μεγάλη πάσα να στρέψει κόσμο κατά της ΝΔ αλλά δεν φαίνεται να τον κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεκάδες ανοικτά μέτωπα και παράπονα πάει η ΝΔ στις ευρωεκλογές τα οποία τα έχουν μεταφέρει στο Μαξίμου οι υπουργοί και οι βουλευτές που έχουν βρεθεί στις περιοδείες στους νομούς της χώρας.

Χάθηκε η Μακεδονία

Είναι ενδεικτικό ότι στη Βόρεια Ελλάδα, τα παράπονα ποικίλουν.
Στην Δυτική Μακεδονία υπάρχει μεγάλο ζήτημα ανεργίας καθώς λόγω πράσινης μετάβασης έκλεισαν τα εργοστάσια λιγνίτη και άφησαν πολύ κόσμο άνεργο.
Αυτή η τοπική ανεργία δεν έχει ανασχεθεί.
Η ΝΔ πρέπει να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια για την Κεντρική Μακεδονία, τα πράγματα εστιάζονται κυρίως στις ατζέντες που υπηρετεί η σημερινή ΝΔ, όπως είναι τα ομόφυλα ζευγάρια, το μεταναστευτικό αλλά και οι πρόσφατες παλινωδίες με Βόρεια Μακεδονία –Τουρκία- Αλβανία.

Κακή η εκπροσώπηση στη συμπρωτεύουσα

Επίσης, η πραγματικότητα είναι ότι στην Θεσσαλονίκη η ΝΔ έχει έναν διαλυμένο μηχανισμό με τους βουλευτές να μην μιλάει ο ένας με τον άλλον, να υπηρετούν δικές τους ατζέντες, με πρόσωπα που εκλέγονται χρόνια λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν κουράσει τον κόσμο.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η ΝΔ αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, όπως η μεγάλη αποστροφή που υπάρχει από τους μειονοτικούς και φυσικά τα εθνικά θέματα που έχουν κάνει δημοφιλή τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Αμφισβήτηση στη Θεσσαλία

Στην Θεσσαλία η ΝΔ κινδυνεύει να πάθει νέο πατατράτ μετά την απώλεια της περιφέρειας από τον Δημήτρη Κουρέτα.
Έχουν ενεργοποιηθεί οι μηχανισμοί των μικρότερων κομμάτων, αρχίζει και γίνεται δημοφιλής ο Βελόπουλος αλλά και τα μικρότερα κόμματα. Η ΝΔ εμφανίζεται διασπασμένη.
Οι περιοδείες το Κωστή Χατζηδάκη δεν πήγανε και τόσο καλά ενώ ισχυροί τοπικισμοί κρατάνε μακριά την υπόθεση συσπείρωση.
Συν αυτώ να πούμε ότι οι αντιστάσεις της Εκκλησίας είναι εμφανής, όχι μόνο στις δύσκολες μητροπόλεις αλλά και στις μικτές μονές και εκκλησίες παρόλο που δεν έχει υπάρξει κάποιο επεισόδιο.

Στρέφονται δεξιότερα

Στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ των δεξιών κομμάτων, ο περιφερειάρχης Μουντζούρης ούτε που θέλει να βλέπει τη ΝΔ διότι δύο φορές τον άδειασε βάζοντας δικούς της υποψηφίους που, όμως, τούς νίκησε. Στην Κρήτη η ΝΔ μπορεί να μην έχει σοβαρό πρόβλημα, όμως, υπάρχει μία αλλαγή διαθέσεων στα Χανιά από δεξιούς ψηφοφόρους υπέρ του Κασσελάκη ο οποίος επίσης κατάγεται από εκεί. Ο ξάδερφός του που κατεβαίνει είναι παλιό γνωστό στέλεχος που στήριζε παλιά τους Μητσοτάκηδες.

Θεσμικά θέματα και ακρίβεια

Η ΝΔ αντιμετωπίζει όμως, και μία ευρεία αμφισβήτηση για θεσμικά θέματα.
Από το δυστύχημα των Τεμπών που όλως τυχαίως ήρθε στην Βουλή η δικογραφία που δείχνει ευθύνες σε 4 υπουργούς μία μέρα πριν κλείσει για τις ευρωεκλογές.
Μέχρι, όμως, και το θέμα με τη διαρροή δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών όπου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έριξε πρόστιμο στο υπουργείο 400 χιλ ευρώ και 40 χιλ. ευρώ στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Όμως, το κύριο ζήτημα είναι η ακρίβεια.
Η γκάφα με την παραπλανητική τιμή με τη φέτα έδωσε στον Κασσελάκη μία μεγάλη πάσα να στρέψει κόσμο κατά της ΝΔ αλλά δεν φαίνεται να τον κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα προβλήματα θα θαφτούν κάτω από το χαλί μέχρι τις εκλογές και μετά θα έρθουν πιο διογκωμένα.
Η ΝΔ παρά προβλήματα θα μπορέσει να φτάσει στο 32-33% παρόλο που αναμένεται μεγάλη αποχή ειδικά στα αστικά κέντρα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης