Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία αναγνώρισε και επίσημα Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967

Η Ισπανία αναγνώρισε και επίσημα Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967
Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η απόφαση βασίζεται «στο διεθνή σεβασμό» και εξήγησε ότι δεν αναγνωρίζονται αλλαγές στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Ο Πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Pedro Sanchez, ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
«Δεν είναι μια απόφαση που λάβαμε εναντίον κανενός», είπε και σημείωσε πως «απορρίπτουμε κατηγορηματικά της Hamas», απαντώντας στις επικρίσεις του Ισραήλ πως με αυτήν την κίνηση «επιβραβεύεται η τρομοκρατία και δίνεται ώθηση στη Hamas».
Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η απόφαση βασίζεται «στο διεθνή σεβασμό» και εξήγησε ότι δεν αναγνωρίζονται αλλαγές στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Δεν είναι μόνο ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης, είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη», πρόσθεσε.
Η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναμένεται να προχωρήσουν και αυτές στην επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους ύστερα από τη σχετική προαναγγελία τις προηγούμενες ημέρες. Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες θα ενταχθούν στη λίστα με περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο που ήδη έχουν αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης