Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Allianz: Δυσαρεστημένοι με ΕΕ και ευρώ Γάλλοι και Γερμανοί

Έρευνα Allianz: Δυσαρεστημένοι με ΕΕ και ευρώ Γάλλοι και Γερμανοί
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 6.271 ατόμων στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου
Οι περισσότεροι πολίτες στη Γαλλία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η ένταξη των χωρών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα, αποκάλυψε δημοσκόπηση της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz την Τετάρτη (29/5/2024).
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 6.271 ατόμων στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου.
Η εταιρεία αφαίρεσε το ποσοστό όσων είδαν περισσότερα μειονεκτήματα στην ένταξη στην ΕΕ από το αντίστοιχο εκείνων που είδαν περισσότερα πλεονεκτήματα.
«Διαπιστώσαμε ότι μόνο οι Ισπανοί (καθαρό ποσοστό: +25,8%) και οι Αυστριακοί (+21,5%) ερωτηθέντες φαίνονται χαρούμενοι που είναι μέρος της ΕΕ.
Στη Γερμανία (η οποία ήταν «φιλοευρωπαϊκή»), την Ιταλία και την Αυστρία, οι απόψεις είναι σχεδόν ισομερώς διχασμένες, ενώ οι Γάλλοι ερωτηθέντες παραμένουν σταθερά «αντιευρωπαϊστές» (-22,3%)», ανέφερε η Allianz σε ανακοίνωσή της.
Οι πολίτες στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία είναι επίσης πιο πιθανό να πουν ότι οι χώρες τους είχαν περισσότερα μειονεκτήματα από τη χρήση του ευρώ ενώ οι Ισπανοί και οι Αυστριακοί είδαν περισσότερα οφέλη από τη χρήση του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης