Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προετοιμαστείτε, προς μεγάλη επιδείνωση στο Ουκρανικό – Οι αγορές θα διορθώσουν βίαια, το ελληνικό χρηματιστήριο 1.000 μον.

Προετοιμαστείτε, προς μεγάλη επιδείνωση στο Ουκρανικό – Οι αγορές θα διορθώσουν βίαια, το ελληνικό χρηματιστήριο 1.000 μον.
Οπότε μια λογική διόρθωση είναι στις 1.350 μονάδες ή πτώση 10% και στο σενάριο σοκ… με Ουκρανία χάος στις 1.000 μονάδες
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι πάμε για μεγάλη επιδείνωση στο Ουκρανικό.
Το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατό, το ΝΑΤΟ θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους και F-16 για να επιτεθεί σε Ρωσικό έδαφος.
Ήδη έχει συμβεί ένα γεγονός που πέρασε απαρατήρητο, οι Ουκρανοί είναι ούτως ή άλλως χαμένοι, η Ουκρανία θα διαιρεθεί και η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ή νεκρή ζώνη θα φθάσει έως το Κίεβο.
Το γεγονός που πέρασε απαρατήρητο είναι το σκόπιμο χτύπημα των Ουκρανών σε ένα σύστημα παρακολούθησης ραντάρ για πυρηνικά όπλα.
Πολλά drones της Ουκρανίας στοχεύουν την Ρωσική πόλη Krasnodar, όπου πρόσφατα υπέστη ζημιά το ραντάρ Voronezh-DM.
Το Voronezh-DM είναι ραντάρ που παρακολουθεί τα πυρηνικά όπλα και μόνο και δεν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην Ουκρανική σύγκρουση.
Η επίθεση αυτή είναι κόκκινη γραμμή για τους Ρώσους για να ενεργοποιήσουν το αμυντικό του δόγμα…

Τι θα φέρει η μεγάλη επιδείνωση;

Οι χρηματιστηριακές αγορές παίζουν το εξής σενάριο… δεν έχουν άγνοια κινδύνου αλλά παίζουν το εξής σενάριο ότι ναι μεν υπάρχει κλιμάκωση αλλά στο τέλος θα βρεθεί λύση και θα αποφευχθεί το χειρότερο.
Ενώ αυτό το σενάριο είναι λογικό… τι θα συμβεί όμως εάν το χειρότερο δεν αποφευχθεί;
Εμείς σε αυτό εστιάζουμε ότι οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν ένα δρόμο σκληρής φθοράς του ΝΑΤΟ και της Δύσης και είναι έτοιμοι για όλα εάν δεχθούν επίθεση από μια απεγνωσμένη Ουκρανία.
Η απεγνωσμένη Ουκρανία είναι ικανή για όλα αφού ξέρει ότι έχει ηττηθεί και μπορεί να τους πάρει όλους μαζί της…
Σε αυτό το δραματικό σενάριο, θα καταγραφεί πτώση 25% στα χρηματιστήρια και στο ελληνικό… θα δούμε τις 1.000 μονάδες.
Οι 1.000 μονάδες από τις 1.439 μονάδες – κλείσιμο 30 Μαίου 2024 - είναι πτώση -30%...
Αυτό το σενάριο μην το αποκλείσετε.
Επίσης η διόρθωση που έχουμε δει στο ελληνικό χρηματιστήριο έως σήμερα είναι στα όρια της αστειότητας.
Εάν δεν υποχωρήσει – χωρίς το δραματικό σενάριο της Ουκρανίας – έως τις 1.300-1.350 μονάδες δεν μιλάμε για σοβαρή διόρθωση.
Ο Ιούνιος δεν θα είναι καλός μήνας, παρ΄ ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές θα βρίσκεται στο 32% με 33%... θα έχει χάσει 8 μονάδες από τις εθνικές εκλογές.
Οι 1.300-1.350 μονάδες είναι μια καλή διόρθωση και με σύγκριση τις 1.500 μονάδες μιλάμε για πτώση 10%... είναι μια λογική διόρθωση.

Οπότε μια λογική διόρθωση είναι στις 1.350 μονάδες ή πτώση 10% και στο σενάριο σοκ… με Ουκρανία χάος στις 1.000 μονάδες.
Πότε θα μπορούσε να συμβεί το μοιραίο σενάριο καταστροφής;
Εντός των επόμενων δύο μηνών.

Η άποψη του BN δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο είμαστε μια ακραία χρηματιστηριακή φούσκα, οι ξένοι κερδοσκόποι το συντήρησαν έως εδώ αλλά από εδώ και πέρα όλα είναι πιθανά...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης