Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Τίποτα καινούριο μετά την απόφαση των ΗΠΑ - Το Λονδίνο δεν περιόρισε την χρήση των Storm Shadow

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Τίποτα καινούριο μετά την απόφαση των ΗΠΑ - Το Λονδίνο δεν περιόρισε την χρήση των Storm Shadow
Στόχος ουκρανικών drones πολλές ρωσικές πόλεις - Καταρρίψαμε 29 drones λέει η Ρωσία
Να αποκλιμακώσει τη διαφαινόμενη κρίση με τη Ρωσία, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν την χρήση αμερικανικών όπλων από τους Ουκρανούς προκειμένου να πλήξουν στόχους στη Ρωσία επιχείρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο (…)
Αποτελεί μέρος των προσπαθειών του προέδρου Putin να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στηρίξουν την Ουκρανία» ανέφερε ο Stoltenberg πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το σημείο ο Stoltenberg υποστήριξε πως η Μ. Βρετανία δεν περιόρισε ποτέ την χρήση των πυραύλων Storm Shadow, με τους οποίους προμήθευσε τους Ουκρανούς.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε πυραύλους Storm Shadow για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμούς.
Μια σειρά από κράτη του ΝΑΤΟ δεν έχουν περιορίσει ποτέ τη χρήση των όπλων τους εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται με υπευθυνότητα και σε συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα» υποστήριξε ο Stoltenberg.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες να «χτυπηθούν» στρατηγικά ραντάρ της Ρωσίας, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι και αυτή η επιχείρηση θα πρέπει να γίνει με υπεύθυνο τρόπο.

Στόχοι στη Ρωσία

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, τα αεροδρόμια στις πόλεις Kazan και Niznekamsk που βρίσκονται στην περιφέρεια του Tatarstan είχαν αναστείλει για λόγους ασφαλείας τη λειτουργία τους ενώ οι ρωσικές αρχές είχαν διατάξει την εκκένωση εργαζομένων από τους χώρους εργασίας τους.
Αιτία αποτέλεσε η επίθεση ουκρανικών drones.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εξουδετέρωσε 29 ουκρανικά drones στην περιφέρεια του Krasnodar καθώς και 5 πυραύλους Neptune κατά πλοίων.
Στο επίκεντρο των επιθέσεωναυτών βρέθηκε το λιμάνι του Novorosisk και μια αποθήκη πετρελαίου στο Temriuk, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης