Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο βάρβαρος και αιμοδιψής Netanyahu πρέπει να εμποδιστεί στο καταστροφικό του έργο

Erdogan: Ο βάρβαρος και αιμοδιψής Netanyahu πρέπει να εμποδιστεί στο καταστροφικό του έργο
Σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 31/5, ο Erdogan είπε: «Η Hamas ανακοίνωσε τη θετική της προσέγγιση στην τελευταία πρόταση του προέδρου Biden, παρόμοια με την προηγούμενη πρότασή της για κατάπαυση του πυρός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, «ο οποίος παρασύρει την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο στην καταστροφή», πρέπει να σταματήσει τη μακρόχρονη εκστρατεία του κατά της Παλαιστίνης και να σπέρνει περιφερειακή αναταραχή, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
«Αυτός ο βάρβαρος, τραμπούκος και αιμοδιψής ονόματι Netanyahu, ο οποίος παρασύρει την περιοχή μας και ολόκληρο τον κόσμο στην καταστροφή, πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνάντηση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πρωτεύουσα Άγκυρα.
Καταγγέλλοντας την «αδιάλειπτη» σφαγή δεκαετιών στην Παλαιστίνη και τον τρόπο με τον οποίο σκοτώνονται παλαιστίνια παιδιά από «ένα κακομαθημένο κράτος», ο Erdogan είπε ότι η Άγκυρα εξασφάλισε ότι ο υπόλοιπος κόσμος είδε ξεκάθαρα τη «βαρβαρότητα» στη Γάζα.
«Η Τουρκία αντιτίθεται σε κάθε διεθνές βήμα στην καταπίεση, τη σφαγή και την αδικία που συνεχίζεται εδώ και 76 χρόνια.
Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού με όλα μας τα μέσα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 31/5, ο Erdogan είπε: «Η Hamas ανακοίνωσε τη θετική της προσέγγιση στην τελευταία πρόταση του προέδρου Biden, παρόμοια με την προηγούμενη πρότασή της για κατάπαυση του πυρός.
Η απάντηση του Netanyahu, ωστόσο, ήταν να αυξήσει την ένταση της αιματοχυσίας, των σφαγών, των πολιτικών κατοχής και της γενοκτονίας».
Συνέχισε αναφέροντας ότι «είμαστε σε στενό διάλογο με τη Hamas και την παλαιστινιακή κυβέρνηση.
Υποστηρίζουμε σθεναρά τις προσπάθειες αναγνώρισης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Με την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, ο αριθμός των χωρών που αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη έχει φτάσει τις 147» και πρόσθεσε ότι «η ενίσχυση της αναγνώρισης της Παλαιστίνης θα είναι μια από τις «πιο θετικές απαντήσεις στις πολιτικές κατοχής και καταπίεσης του Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης