Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γράφει ιστορία ο Trump… συγκέντρωσε 200 εκατ. από δωρεές μετά την καταδίκη του – Κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης

Γράφει ιστορία ο Trump… συγκέντρωσε 200 εκατ. από δωρεές μετά την καταδίκη του – Κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης
Μέσα σε 24 ώρες από την καταδίκη του Προέδρου Trump, η εκστρατεία του έλαβε 53 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές
Εάν οι Δημοκρατικοί χρειάζονταν περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η δίωξη του Donald Trump για ένα ασαφές πλημμέλημα που αναδείχθηκε σε κακούργημα μόνο για αυτόν... (ενώ η ίδια DA μείωσε το 60% των κακουργημάτων σε πλημμελήματα πέρυσι), είναι ότι η εκστρατεία Trump έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια από την ετυμηγορία της Πέμπτης.
Από αυτά, τα 70 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από μικρούς δωρητές και το 30% του συνόλου ήταν δωρητές για πρώτη φορά σε μια πολιτική εκστρατεία, είπε ο Eric Trump στο Fox News.
«Εννοώ, αυτοί είναι Αμερικανοί που είναι αηδιασμένοι, είπε ο νεότερος Trump.
«Βγαίνουν από την αφάνεια και θέλουν να υποστηρίξουν έναν πολιτικό που απλώς πιστεύουν ότι δεν έχει να κάνει με το σύστημα».
«Το είδαμε με την παραπομπή ένα, το είδαμε με την παραπομπή δύο, το βλέπουμε όπου εργαλειοποιούν κάθε φιλελεύθερο DA και AG σε όλη τη χώρα με μια πρόθεση: Να τον καταστρέψουν, να τον συκοφαντήσουν, να καταστρέψουν τη φήμη του, να προσπαθήσουν και διχάσουν την οικογένειά του, να προσπαθήσουν να τον χρεοκοπήσουν, να τον ρίξουν στη φυλακή, να κάνουν ό,τι διάολο μπορούν να κάνουν», πρόσθεσε.
"Η Αμερική βλέπει μέσα από αυτό. Ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει", πρόσθεσε.
Η σελίδα  του πρώην προέδρου κατέρρευσε μετά την ετυμηγορία της Πέμπτης 30/5, μετατρέποντας την καταδίκη σε.. δωρεές προς την εκστρατεία του που διαμορφώθηκε σε ύψος ρεκόρ.
Η νομική ομάδα του Trump θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του, αρχικώς ενώπιον του εφετείου της Νέας Υόρκης και ενδεχομένως πέραν αυτού.
Ο πρώην πρόεδρος κατέχει επίσης προβάδισμα έναντι του προέδρου Biden σε πολλές βασικές δημοσκοπήσεις, υποδεικνύοντας τεράστιο βαθμό δυσαρέσκειας της πλειονότητας των πολιτών με την τρέχουσα κυβέρνηση.

Πρωτοφανής η στήριξη

Τα 200 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν σε μόλις τρεις ημέρες, κάτι που ξεπερνά κατά πολύ κάθε ποσό που συγκεντρώθηκε από την εκστρατεία του Προέδρου Biden σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο.
Μέσα σε 24 ώρες από την καταδίκη του Προέδρου Trump, η εκστρατεία του έλαβε 53 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές.
Η εκστρατεία του Biden συγκέντρωσε συνολικά 51 εκατομμύρια δολάρια για όλο τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με δήλωση της Παρασκευής από τους αξιωματούχους της εκστρατείας του Trump, Susie Wiles και Chris LaCivita, «Ο Biden και οι Δημοκρατικοί σύμμαχοί του έχουν μετατρέψει το νομικό μας σύστημα σε πολιτικό εργαλείο και οι Αμερικανοί από κάθε γωνιά της χώρας το βλέπουν».
«Όπως είπε και ο Trump, οι Αμερικανοί θα εκδώσουν την πραγματική ετυμηγορία στις 5 Νοεμβρίου», πρόσθεσαν.

Οι δημοσκόποι της εκστρατείας Trump προβλέπουν ότι η αρνητική επίδραση στις ψήφους θα είναι ελάχιστη... αντίθετα μπορεί να κλείσει την ψαλίδα υπέρ του Trump

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ετυμηγορία έχει μεγάλη άμεση επίδραση στη συγκέντρωση κεφαλαίων.
Αρκετοί διαδικτυακοί σχολιαστές είπαν ότι έκαναν δωρεές στον πρώην πρόεδρο, αλλά πολλοί επισκέπτες κατέκλυσαν τον ιστότοπο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά και να χρειαστεί να αποκατασταθεί αρκετές φορές.
Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό ψηφοφόρων θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ της νίκης και της ήττας στις εκλογές του 2024.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν σταθερά ένα μικρό περιθώριο που χωρίζει τους δύο σημαντικούς υποψηφίους: τον Πρόεδρο Trump και τον νυν Δημοκρατικό Πρόεδρο Joe Biden
Πολλοί ψηφοφόροι δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τη δηλωμένη πίστη τους στον Πρόεδρο Trump, τον Πρόεδρο Biden ή έναν υποψήφιο τρίτου κόμματος, όπως ο Robert Kennedy Junior, λένε ότι είναι ανοιχτοί σε επανεξέταση.

Η δεύτερη θητεία Biden θα γονατίσει τη χώρα - Ύφεση παρόμοια με αυτή του 1929 

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump σε συνέντευξή του στο Fox News την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 προειδοποίησε ότι μια δεύτερη θητεία Biden θα μπορούσε να γονατίσει τη χώρα, προειδοποιώντας ότι άλλα τέσσερα χρόνια της σημερινής κυβέρνησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ύφεση όπως αυτή που έπληξε την αμερικανική οικονομία το 1929.
«Αν δεν κερδίσω, θα έχετε μια Μεγάλη Ύφεση όπως το 1929», είπε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο «Fox & Friends Weekend».
«Ένας από τους μεγαλύτερους αναλυτές στη Wall Street, που θεωρείται ίσως ο καλύτερος, είπε ότι ο μόνος λόγος που το χρηματιστήριο είναι υψηλά είναι επειδή πιστεύουν ότι ο Trump θα κερδίσει», συνέχισε.
Ο Trump δεσμεύθηκε επίσης να περικόψει τον όγκο του Υπουργείο Παιδείας και τη δυνατότητα παρέμβασή του στο εκπαιδευτικό σύστημα, εκτός από το, σύμφωνα με τα λόγια του, «να έχει έναν μικρό συντονισμό» με τις τοπικές αρμόδιες αρχές.
«[Θα ήταν] ωραίο να βεβαιωθούμε ότι όλοι διδάσκουν αγγλικά», δήλωσε.
Μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του για την επιλογή του αντιπροέδρου.
«[Αντιπρόεδρος είναι] θα έλεγα κάποιος με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς, κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει να εκλεγείς, κάποιος που μπορεί να είναι πολύ καλός πρόεδρος», είπε.
O πρώην πρόεδρος επέμεινε ότι οι ΗΠΑ πήγαιναν «εξαιρετικά» κατά τη διάρκεια της θητείας του και ότι το έθνος έχει παρακμάσει από τότε.
Επίσης επέμεινε ότι η Αμερική πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει στην ενεργειακή ανεξαρτησία της εκ νέου, και θα καταργήσει τις πράσινες πολιτικές της κυβέρνησης Biden.
Trump decries 'rigged trial' in post-conviction speech
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης