Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - δημοσκόπηση: Οι Εργατικοί διασύρουν τους Συντηρητικούς, με 422 έδρες έναντι 140

Βρετανία - δημοσκόπηση: Οι Εργατικοί διασύρουν τους Συντηρητικούς, με 422 έδρες έναντι 140
Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, έδινε στους Εργατικούς 403 έδρες
Σχετικά Άρθρα
Συντριπτικό προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών δίνει στους Εργατικούς η δημοσκόπηση της YouGov για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει των εθνικών εκλογών της 4ης Ιουλίου 2024, καθώς το αντιπολιτευόμενο Κόμμα κερδίζει 422 έδρες έναντι 140 για τους κυβερνώντες.
Επισημαίνεται πως η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις αρχές Απριλίου, έδινε στους Εργατικούς 403 έδρες, εφόσον οι εκλογές διεξάγονταν εκείνη την περίοδο -ένα κόμμα χρειάζεται περισσότερες από 320 έδρες για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Μία άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση προβλέπει ότι το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να εξασφαλίσει σχεδόν 500 έδρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις εταιρείες Electoral Calculus και Find Out Now για λογαριασμό της GB News και της Daily Mail, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 46%, μία εντυπωσιακή διαφορά 27 μονάδων από τους Συντηρητικούς, οι οποίοι συγκεντρώνουν μόλις 19%.
Αυτό σημαίνει ότι οι Εργατικοί θα πάρουν 476 έδρες (από τις 600), σχεδόν 300 περισσότερες από όσες κέρδισαν στις εκλογές του 2019. Οι Συντηρητικοί θα κατρακυλούσαν σε μόλις 66 έδρες, αφήνοντάς τους με μόλις επτά περισσότερους βουλευτές από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες με 59 έδρες. Το SNP είναι επίσης σε πτωτική πορεία, μειώνοντας τις έδρες του από 26 σε 20 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης