Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Putin θα ταπεινώσει τον Macron, θα πλήξει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία – Τα φέρετρα θα σοκάρουν

Washington Post: Ο Putin θα ταπεινώσει τον Macron, θα πλήξει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία – Τα φέρετρα θα σοκάρουν
O Putin μπορεί να χτυπήσει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία. Θα είναι μια ευκαιρία να ταπεινώσει τον Macron, ο οποίος έχει γίνει ένας από τους πιο επιθετικούς αντιπάλους της Ρωσίας μεταξύ των δυτικών ηγετών», προειδοποίησε η Washington Post
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin μπορεί να απαντήσει με στρατιωτικό πλήγμα στην απόφαση του Γάλλου Προέδρου Macron να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, αναφέρει η Washington Post.
«Κι αν ο Putin αποκαλεί μπλόφα τα σχέδια του Macron.
O Putin μπορεί να χτυπήσει τον γαλλικό στρατό στην Ουκρανία, θα είναι μια ευκαιρία να ταπεινώσει τον Macron, ο οποίος έχει γίνει ένας από τους πιο επιθετικούς αντιπάλους της Ρωσίας μεταξύ των δυτικών ηγετών», προειδοποίησε η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, η απόφαση του Γάλλου προέδρου εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους τόσο στη χώρα του όσο και στη Δύση.
Η γαλλική κοινή γνώμη είναι εντελώς απροετοίμαστη να υποδεχθεί τα φέρετρα των στρατιωτών που θα σκοτωθούν στην Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, με τη σειρά τους, είναι απίθανο να διακινδυνεύσουν μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία ακόμη και αν σκοτωθούν στρατιωτικοί εκπαιδευτές, πρόσθεσε.
Όπως ανέφερε προηγουμένως η Le Monde, ο Macron θέλει να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό συνασπισμό για να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτό θα μπορούσε να είναι «θέμα εβδομάδων ή και ημερών».
Αντίστοιχη δήλωση μπορεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του Zelensky στη Γαλλία προς τιμήν της 80ης επετείου από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία στις 6-7 Ιουνίου.
Όπως σημείωσε προηγουμένως η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δηλώσεις δυτικών χωρών για πιθανή αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία δείχνουν ότι το αρχικό τους σχέδιο για το Κίεβο έχει αποτύχει εντελώς.
Πρόσθεσε ότι αντίστοιχες επιβεβαιώσεις έρχονται ήδη από την Ουκρανία και παρά τις προσπάθειες του Παρισιού να το κρύψει αυτό, η Ουκρανία διαφημίζει ευρέως την αποστολή ενός Γαλλικού εκστρατευτικού σώματος στην Ουκρανία.
Πρόσφατα ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, δήλωσε ότι υπέγραψε την άδεια σε Γάλλους εκπαιδευτές να επισκέπτονται εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία, χαιρετίζοντας «την πρωτοβουλία της Γαλλίας να στείλει εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσει το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.
Το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το θέμα της αποστολής Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών για την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας «είναι μόνο ένα από τα θέματα που συζητούνται» σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης