Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Στενός συνεργάτης Κασσελάκη καρφώνει πρώην συντρόφους για «συναλλαγές» στους ελέγχους του πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Στενός συνεργάτης Κασσελάκη καρφώνει πρώην συντρόφους για «συναλλαγές» στους ελέγχους του πόθεν έσχες Μητσοτάκη
Ο Θανάσης Οικονόμου άφησε πρωτοφανείς αιχμές εναντίον πρώην συντρόφων του
(upd) Χάος επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, μετά τις δηλώσεις του στενού του συνεργάτη Θανάση Οικονόμου για "σκιές και συνδιαλλαγές" πρώην κορυφαίων στελεχών του κόμματος επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, τα οποία πλέον έχουν μετακινηθεί στη Νέα Αριστερά, σχετικά με τον έλεγχο Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Καλεσμένος στην εκπομπή "Επόμενη Ημέρα" του Action24, το στέλεχος και πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για Βούτση, Βαρεμένο και Χριστοδουλοπούλου.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: "Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κ. Χριστοδουλοπούλου.
Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κ. Χριστοδουλοπούλου".

Ο Θανάσης Οικονόμου άφησε πρωτοφανείς αιχμές εναντίον των πρώην συντρόφων του:
"Μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια".
Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως "υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές".
Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν "υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή" με τον κ. Οικονόμου να απαντά: "Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές".
Έκπληκτος ο Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε: "Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κ. Χριστοδουλοπούλου τα "έπιασαν”, για να βγάλουνε λάδι τον κ. Μητσοτάκη;".
Μάλιστα, συνέχισε επικαλούμενος τον τότε πρόεδρο της Βουλής: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα;
Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;» διερωτήθηκε.
Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Άδειασμα από Κεχαγιά και Γιώργο Τσίπρα

Η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, «άδειασε» τον κ. Οικονόμου από την τηλεόραση του Kontra, με τη φράση «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».
«Αν έχει κατι να πει, κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι, παρότι έχει έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες. Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας για τον Θανάση Οικονόμου μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης.
Επίσης, έκανε λόγο για «ατυχή παρέμβαση για το παρελθόν παρότι ο ίδιος δεν ξέρω αν έγινε σε όλες τις περιπτώσεις σωστή δουλειά με τα πόθεν έσχες».

Ζητούν απαντήσεις

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαρία Κανελλοπούλου σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα πως «Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και φυσικά Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσουν αν πράγματι με δικό τους νόμο «ξέπλυναν» φορολογικές αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη.
Σε απάντησή της, υπήρξε μια μακροσκελής απάντηση του Νίκου Βούτση, στην οποία τονίζει πως «δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω διαβολές που από τότε συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους».

Έξαλλος ο Βαρεμένος

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει». Την απάντηση αυτή έδωσε αρχικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος.
«Ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζον όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο, να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου», συνέχισε.
Μίλησε επίσης για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την Έφη Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού».
«Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα. Τη μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη» κατέληξε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Βαρεμένος.

Ν. Βούτσης: Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δις για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση "κόκκινων" προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο τέως προεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.
«Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής», σημειώνει και συνεχίζει:
Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής».
«Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», καταλήγει.


Νέα Αριστερά: Ως εδώ με τον βούρκο - Οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να μας πτοήσουν

Την αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσαν οι  αναφορές του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου.
«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου.
Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του.
Ως εδώ με τον βούρκο!
Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη.
Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη.
Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους.
Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης