Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαίωση Ελβετίας κατά ακτιβιστών - Η Βουλή απέρριψε την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κλίμα

Δικαίωση Ελβετίας κατά ακτιβιστών - Η Βουλή απέρριψε την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κλίμα
Η ελβετική βουλή υποστηρίζοντας πως οι αρχές της χώρας κάνουν ήδη αρκετά
Σχετικά Άρθρα
Η άνω Βουλή του ελβετικού Κοινοβουλίου απέρριψε -με ψήφους 31 υπέρ της καταδίκης και 11 κατά- σήμερα 5/6 μια την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), σύμφωνα με την οποία η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
Η ελβετική βουλή υποστήριξε πως οι αρχές της χώρας κάνουν ήδη αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «δικαστικό ακτιβισμό» από το ΕΔΔΑ.
Η πρόταση που υπερψηφίστηκε, καταλήγει πως η Ελβετία «δεν βλέπει τον λόγο να λάβει περεταίρω δράση» σχετικά με την απόφαση του ΕΔΔΑ, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες που κατέβαλε στο παρελθόν και καταβάλλει τώρα στο πλαίσιο της πολιτικής της για το κλίμα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ορίζει το δικαστήριο στην απόφασή του.
Τον περασμένο Απρίλιο, το ΕΔΔΑ αποφάνθηκε υπέρ μίας ομάδας ηλικιωμένων Ελβετίδων που οδήγησαν την Ελβετία στο δικαστήρια σχετικά με τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, υποστηρίζοντας πως οι αποτυχίες της παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Η απόφαση ανέφερε πως η Ελβετία έχει τη νομική υποχρέωση να κάνει περισσότερα προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές. Ωστόσο δέχθηκε εκτεταμένες επικρίσεις εντός της χώρας, και ένας Ελβετός υπουργός είπε πως η απόφαση δεν συμβιβάζεται με την άμεση δημοκρατία.
Η Ελβετία έχει δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης