Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πακτωλός χρημάτων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Επενδύσεις 2 τρισ. δολάρια το 2024

Πακτωλός χρημάτων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Επενδύσεις 2 τρισ. δολάρια το 2024
Το υπόλοιπο 1 τρισ. δολ. πρόκειται να διατεθεί στον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
Σχετικά Άρθρα
Πακτωλός χρημάτων αναμένεται να δοθεί στη διάρκεια του 2024 στην ενέργεια και κυρίως στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).
Η έρευνα (νέα ετήσια έκδοση του World Energy Investment) διαπιστώνει ότι παρά τις πιέσεις στη χρηματοδότηση, οι παγκόσμιες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια πρόκειται να φτάσουν σχεδόν το διπλάσιο από το ποσό που θα διατεθεί στα ορυκτά καύσιμα το 2024, βοηθούμενο από τη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού και το χαμηλότερο κόστος για καθαρές τεχνολογίες.

Τα ποσά που θα δαπανηθούν

Φέτος, οι συνολικές ενεργειακές επενδύσεις αναμένεται (σε παγκόσμια κλίμακα) να ξεπεράσουν (για πρώτη φορά) τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να εισρεύσουν προς καθαρές τεχνολογίες όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ηλεκτρικά οχήματα, πυρηνική ενέργεια, δίκτυα, αποθήκευση, καύσιμα χαμηλών εκπομπών, βελτιώσεις απόδοσης και αντλίες θερμότητας.
Το υπόλοιπο (λίγο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια) πρόκειται να διατεθεί στον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Ανησυχίες παρά την επενδυτική έκρηξη…

Ωστόσο, παρόλο που οι δαπάνες για καθαρή ενέργεια σπάνε ρεκόρ, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανισορροπίες και ελλείψεις στις επενδύσεις σε ενέργεια σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η έκθεση επισημαίνει αυτές τις αποκλίσεις και τα εμπόδια που παρουσιάζουν για την οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς, βιώσιμου και δίκαιου ενεργειακού συστήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.worldenergynews.gr/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης