Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτες προκλήσεις από Mickoski (VMRO) με ευθείες απειλές στην Ελλάδα: Δεν θα επαναλαμβάνω το «Βόρεια», Μακεδονία για μένα

Απίστευτες προκλήσεις από Mickoski (VMRO) με ευθείες απειλές στην Ελλάδα: Δεν θα επαναλαμβάνω το «Βόρεια», Μακεδονία για μένα
Νέες προκλητικές δηλώσεις - Δεν σταματούν πουθενά οι Σκοπιανοί 
Σχετικά Άρθρα

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, ο οποίος έλαβε την Πέμπτη (6/6/2024) την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανέφερε ότι ως νέος πρωθυπουργός της χώρας θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως είπε αποτελεί μέρος της έννομης τάξης της χώρας.
«Ως άτομο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης, είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι τους νόμους και το Σύνταγμα, και δεν έχω ούτε θα έχω καμία αμφιβολία επ' αυτού, όσο αυτοί οι νόμοι και το Σύνταγμα ισχύουν.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του "μακεδονικού" Συντάγματος και των "μακεδονικών" νόμων και όλοι όσοι είναι μέρος των θεσμών πρέπει να τους σέβονται.
Όσο ασκώ το αξίωμα του πρωθυπουργού θα σεβαστώ τους νόμους και τη συνταγματική τάξη. Από την άλλη πλευρά, περιμένω να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας που αρμόζουν στον 21ο αιώνα», ανέφερε ο Hristijan Mickoski, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο ίδιος, ωστόσο, "υπερασπίστηκε" το «βασικό ανθρώπινο δικαίωμά» του, όπως είπε, να αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία».
«Δεν θα ακούτε από μένα να επαναλαμβάνω σαν τον παπαγάλο τον προσδιορισμό (σ.σ. Βόρεια)...

Χρησιμοποιούμε το erga omnes

Το άρθρο 7 και οι παράγραφοι 2 και 3 της Συμφωνίας είναι πολύ σαφείς όσον αφορά την αντίληψη της μίας και της άλλης πλευράς για τη χρήση των όρων "Μακεδονία" και "Μακεδόνας".
Θα ήθελα να ζητήσω από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ στη "Μακεδονία" να δώσουν λίγη περισσότερη προσοχή στην ανάλυση του τι έχει εφαρμόσει ο νότιος γείτονάς μας από τη Συμφωνία των Πρεσπών και να μην επικεντρωθούμε στο δικαίωμά μου, το οποίο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, να χρησιμοποιώ τον όρο "Μακεδονία" για τη χώρα όπου γεννήθηκα.
Ας δούμε τι έχουν κάνει αυτοί (σ.σ. η Ελλάδα) τα τελευταία έξι χρόνια.
Ας δούμε και τι έκαναν και στο παρελθόν», ανέφερε σχετικά ο Hristijan Mickoski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης