Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iron Wolf: Μεγάλης κλίμακας διεθνής άσκηση ξεκινά στη Λιθουανία – Ποιες άλλες χώρες συμμετέχουν

Iron Wolf: Μεγάλης κλίμακας διεθνής άσκηση ξεκινά στη Λιθουανία – Ποιες άλλες χώρες συμμετέχουν

Στην άσκηση σχεδόν δύο εβδομάδων συμμετέχουν πάνω από 3.700 στρατιώτες

Σχετικά Άρθρα

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου ξεκίνησε στη Λιθουανία η διεθνής στρατιωτική άσκηση «Iron Wolf 2024-1», αναφέρει η Delfi.
Στην άσκηση σχεδόν δύο εβδομάδων θα συμμετάσχουν πάνω από 3.700 στρατιώτες και περισσότερα από 500 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού σε διάφορα πεδία εκπαίδευσης της Λιθουανίας.
Στρατιώτες από τη Λιθουανία και άλλες επτά χώρες του ΝΑΤΟ—Βέλγιο, Τσεχία, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία και Γερμανία— θα συμμετάσχουν στην άσκηση.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, μια ομάδα μάχης εμπρός παρουσίας του ΝΑΤΟ έχει αναπτυχθεί στη χώρα.
Οι συμμετέχουσες στρατιωτικές μονάδες θα χρησιμοποιήσουν άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, αυτοκινούμενο πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Η άσκηση «Iron Wolf» είναι μια από τις μεγαλύτερες τακτικές ασκήσεις που διεξάγονται ετησίως στη Λιθουανία, με στόχο την υποστήριξη και την αξιολόγηση της μαχητικής ετοιμότητας της ταξιαρχίας πεζικού «Iron Wolf» του λιθουανικού στρατού.
Στην πόλη Klaipėda της Λιθουανίας ξεκίνησε την Τετάρτη (5/6/2024) η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στη Βαλτική Θάλασσα, BALTOPS 24. Επιπλέον, στις 3 Ιουνίου, η Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη (JEF) ξεκίνησε μια σειρά αμυντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων με την ονομασία Nordic Warden, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας κρίσιμης υποθαλάσσιας υποδομής από τον Βόρειο Ατλαντικό έως τη Βαλτική Θάλασσα, με ασκήσεις διάρκειας ενός μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης