Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Οι ηγέτες της Δύσης θέλουν να ηττηθεί η Ρωσία για να υφαρπάξουν τον πλούτο της και χρεοκοπημένη την Ουκρανία

Orban: Οι ηγέτες της Δύσης θέλουν να ηττηθεί η Ρωσία για να υφαρπάξουν τον πλούτο της και χρεοκοπημένη την Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, διάφοροι «προμηθευτές όπλων, κερδοσκόποι και τοκογλύφοι» προσπαθούν ήδη να επωφεληθούν από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση
Οι δυτικές χώρες θέλουν να νικήσουν στρατιωτικά τη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία για να υφαρπάξουν τον πλούτο της, όπως προσπάθησαν να κάνουν τη δεκαετία του 1990. Τ
ην άποψη αυτή εξέφρασε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξή του στο Hír TV το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024.
«Οι δυτικοί ηγέτες, που ακολουθούν στο μονοπάτι του πολέμου, θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στρατιωτικά.
Το λαμπρό σχέδιό τους είναι απολύτως απλό, γιατί πρόκειται για χρήματα που δίνουν επιρροή και ισχύ ", είπε, απαντώντας στο ερώτημα γιατί η Δύση επιδιώκει μια στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση.
Από αυτή την άποψη, ο Orban υπενθύμισε την περίοδο της δεκαετίας του 1990 όταν, σύμφωνα με τα λόγια του, «οι Ευρωπαίοι έγιναν δεκτοί στη Ρωσία με ανοιχτές αγκάλες και διείσδυσαν ελεύθερα στη ρωσική οικονομία».
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Δύση προσπάθησε στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά «οι Ρώσοι τελικά πήραν τα πάντα στα χέρια τους και τα ξαναέχτισαν με τον δικό τους τρόπο».
Τώρα πολλοί στη Δύση θα ήθελαν να επιστρέψουν σε εκείνες τις εποχές, «ονειρεύονται μια μεγάλη ''περεστρόικα'' στην Ανατολή» και ελπίζουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα δώσει ευκαιρίες για αυτό, εξήγησε ο Orban .
Κατά τη γνώμη του, διάφοροι «προμηθευτές όπλων, πιστωτές, κερδοσκόποι των αγορών» προσπαθούν ήδη να επωφεληθούν από αυτή τη σύγκρουση.
«Και τώρα θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη ιστορία», είπε ο πρωθυπουργός
«Οι Αμερικανοί προωθούν μια εξαιρετική πρόταση ότι θα δώσουν ξανά στην Ουκρανία δάνειο 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι Ευρωπαίοι, με τη σειρά τους, θα εγγυηθούν ότι οι Ουκρανοί θα αποπληρώσουν αυτό το χρέος».
Ο Orban υπενθύμισε ότι η Ουκρανία είναι τώρα βυθισμένη στα χρέη, αλλά πριν ήταν επίσης μια πλούσια χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης