Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση CIA: O Putin θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Επόμενοι στόχοι Μολδαβία, Λιθουανία

Προειδοποίηση CIA: O Putin θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Επόμενοι στόχοι Μολδαβία, Λιθουανία
Ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί στην περιοχή εάν ο Putin πετύχει στην Ουκρανία υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής της CIA και απόστρατος Αμερικάνος στρατηγός David Petraeus
Να ξυπνήσει καλεί τη Δύση ο Αμερικάνος στρατηγός και πρώην διευθυντής της CIA, David Petraeus, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin θα δώσει εντολή για επίθεση στο ΝΑΤΟ και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα The Sun ο στρατηγός Petraeus, ο οποίος υπηρέτησε για 40 χρόνια τον αμερικανικό στρατό και ήταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ, υποστηρίζει ότι οι Σύμμαχοι της Ουκρανίας πρέπει να κάνουν περισσότερα για να τη βοηθήσουν να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«O Putin ήταν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με την έναρξη ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη.
Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τον Putin καθώς μας λέει τι πιστεύει.
Ο πόλεμος της Ουκρανίας θα μπορούσε να επεκταθεί στην περιοχή εάν ο Putin πετύχει στην Ουκρανία.
Δεν θα ήταν ικανοποιημένος να σταματήσει στην Ουκρανία.
Η Μολδαβία σαφώς θα ήταν η επόμενη.
Μετά από αυτό μπορεί να είναι η Λιθουανία ή ένα από τα άλλα κράτη της Βαλτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος στρατηγός, ο οποίος καλεί τη Δύση να αφυπνιστεί.

Κάντε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό

Σύμφωνα με τον Αμερικάνο στρατηγό και πρώην διευθυντή της CIA, η Δύση για να νικήσει τον Putin πρέπει να κάνει «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για να βοηθήσει την Ουκρανία.
Επιπλέον, σημειώνει ότι και η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να πιέσει για να κάνει «μεγαλύτερα βήματα στην τεχνολογία» στη μάχη ενάντια στον τεράστιο στρατό της Ρωσίας.
«Η Ουκρανία πρέπει να κάνει περισσότερα και τελικά το κάνει...
Πρέπει να στριμώξει τη Ρωσία με υψηλότερο εξοπλισμό και να δημιουργήσει περισσότερες εφεδρείες και επιπλέον στρατιωτικές μονάδες.
Λάβετε υπόψη ότι αυτό που έκαναν στη Μαύρη Θάλασσα δεν ήταν από τα πλοία ή από τους ναύτες τους - αλλά από τα drones τους.
Τα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα εναέρια drones και οι πύραυλοι κατά των πλοίων τους επέτρεψαν να βυθίσουν το ένα τρίτο των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας» υποστηρίζει ο Petraeus.

Η Ρωσία δημιουργεί πρόσθετες δυνάμεις

«Οι βόμβες ολίσθησης που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα καταστροφικές και αναποτελεσματικές δυστυχώς» επισημαίνει ο Petraeus, ο οποίος επισημαίνει πως το «κλειδί» για τη νίκη είναι η Ουκρανία να ενισχύσει άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό και τη στρατιωτική της δύναμη.
«Η Ρωσία δημιουργεί σημαντικές πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις, έχει πληθυσμό πολύ περισσότερο από τριπλάσιο από αυτόν της Ουκρανίας, έχει δεκαπλάσια οικονομία και κάποια άλλα πλεονεκτήματα.
Η πραγματικότητα είναι δύσκολη και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο» τονίζει ο Αμερικάνος στρατηγός.

Ο εφιάλτης του Λετονού προέδρου Rinkevics

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσης τις δηλώσεις του προέδρου της Λετονίας, Edgars Rinkevics, ο οποίος εξέφρασε μια απογοητευτική αξιολόγηση για το αβέβαιο μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας ενόψει μιας ολοένα και πιο επιθετικής Ρωσίας.
Όπως είπε, όλα τα αποτελέσματα του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περισσότερη αιματοχυσία, καθώς το Κρεμλίνο καθοδηγείται από «αγανάκτηση για τη χαμένη του αυτοκρατορία».
«Εάν η Ρωσία αισθάνεται ότι κέρδισε στην Ουκρανία, ο πειρασμός θα είναι να συνεχίσει... αν αισθανθεί ότι ηττήθηκε, η επιθυμία θα είναι για εκδίκηση» ανέφερε ο Λετονός πρόεδρος.
«Και οι «πρώτοι στόχοι» της αποστολής του Putin για την ανοικοδόμηση της σοβιετικής αυτοκρατορίας θα είναι η κατάκτηση της Μολδαβίας και των περιοχών του Καυκάσου και της κεντρικής Ασίας» λέει ο Rinkevics, επισημαίνοντας πως αυτή η σαρωτική αρπαγή εδαφών, θα μπορούσε να περιλαμβάνει χώρες όπως η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία καθώς και το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν - οι οποίες αποτελούν σταθερούς στόχους ρωσικής επιρροής.
«Η τάξη ασφαλείας της Ευρώπης θα απειλείται για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες», προειδοποίησε ο Λετονός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης