Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Βροχή κυβερνοεπιθέσεων εν όψει της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ελβετία: Βροχή κυβερνοεπιθέσεων εν όψει της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία
Η Ελβετία αντιμετωπίζει έξαρση κυβερνοεπιθέσεων
Σχετικά Άρθρα

Η Ελβετία ανέφερε σημαντική αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης ενόψει της συνόδου κορυφής με στόχο τη δημιουργία ενός μονοπατιού για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Στη σύνοδο κορυφής, που έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Ιουνίου κοντά στη Λουκέρνη, θα συμμετάσχουν 90 κράτη και οργανισμοί.
Αν και η Ρωσία δεν προσκλήθηκε, η ελβετική κυβέρνηση τόνισε ότι οι συνομιλίες στοχεύουν στον "από κοινού καθορισμό ενός οδικού χάρτη" ​​για τη συμμετοχή τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας στις μελλοντικές ειρηνευτικές προσπάθειες.
Η Ελβετίδα Πρόεδρος Viola Amherd αναγνώρισε την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρθηκε σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον της στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεν έχουμε καλέσει τον πρέσβη», είπε.
«Έτσι το ήθελα, γιατί η εκστρατεία παραπληροφόρησης είναι τόσο ακραία που μπορεί κανείς να δει ότι λίγα από αυτά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα».
Ο υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis σημείωσε ένα σαφές «ενδιαφέρον» για τη διακοπή των συνομιλιών, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει εάν η Ρωσία ήταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις.
Η Ελβετία συμφώνησε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και αναζητά υποστήριξη από χώρες με στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα από τις δυτικές δυνάμεις.
Παρά την απόρριψη της συνόδου κορυφής από τη Ρωσία και την έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή, ο Κάσις επανέλαβε την αναγκαιότητα της συμμετοχής της Ρωσίας στην ειρηνευτική διαδικασία.
Η απουσία της Ρωσίας οδήγησε ισχυρούς συμμάχους όπως η Κίνα να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα των ειρηνευτικών συνομιλιών χωρίς την παρουσία τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας, μειώνοντας τις προσδοκίες για σημαντικές ανακαλύψεις.
Η σύνοδος κορυφής στο θέρετρο Buergenstock θα εξετάσει ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής και επισιτιστικής ασφάλειας, της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και ανθρωπιστικά ζητήματα όπως η ανταλλαγή κρατουμένων.
Ενώ η Τουρκία και η Ινδία έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, το επίπεδο εκπροσώπησης παραμένει ασαφές και η συμμετοχή της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής είναι αβέβαιη.
Περίπου οι μισές από τις συμμετέχουσες χώρες θα εκπροσωπούνται από αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.
Η σύνοδος κορυφής έχει στόχο να ολοκληρωθεί με μια τελική δήλωση, η οποία θα υποστηριχθεί ιδανικά ομόφωνα, η οποία περιγράφει τα επόμενα βήματα στην ειρηνευτική διαδικασία.
Όταν ρωτήθηκε για την ηγεσία της επόμενης φάσης, ο Cassis δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε τις προσπάθειες να συμπεριληφθούν οι «Παγκόσμιες χώρες του Νότου και οι αραβικές χώρες» για να ενισχυθεί η περιεκτικότητα της διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης