Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Τα κόμματα της ειρήνης στην ΕΕ προηγούνται 1 – 0, στις ΗΠΑ το β’ ημίχρονο

Orban (Ουγγαρία): Τα κόμματα της ειρήνης στην ΕΕ προηγούνται 1 – 0, στις ΗΠΑ το β’ ημίχρονο
Στόχος μας ήταν να επιβραδύνουμε και στη συνέχεια να σταματήσουμε το ευρωπαϊκό τρένο που έτρεχε προς τον πόλεμο, το πετύχαμε είπε ο Orban
Τα κόμματα και οι υποστηρικτές της ειρήνης στην Ουκρανία προηγούνται 1-0 υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban αναφέροντας πως όλα θα κριθούν στο β’ ημίχρονο που θα γίνει στις ΗΠΑ.
Με αυτήν την ποδοσφαιρική ορολογία επέλεξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός να αναφερθεί στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων, αλλά και στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.
«Πιστεύω ότι προηγούμαστε στην Ευρώπη με σκορ 1:0 στον αγώνα για το θέμα του πολέμου και της ειρήνης.
Το δεύτερο ημίχρονο θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πιθανότατα να κερδίσουμε κι εκεί», είπε ο Orban, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο αλλά και στο σενάριο νίκης του Donald Trump.
Όπως είπε ο Orban, το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία ήταν κυρίαρχο στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όπως υποστήριξε, νικητές ήταν τα κόμματα της ειρήνης, ανάμεσα στα οποία τοποθετεί και το δικό του, Fidesz που τάσσεται υπέρ της διευθέτησης στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.
«Κάνοντας αυτή την επιλογή, ο στόχος μας ήταν να επιβραδύνουμε και στη συνέχεια να σταματήσουμε το ευρωπαϊκό τρένο που έτρεχε προς τον πόλεμο.
Το πετύχαμε.
Οι δυνάμεις για την ειρήνη ενισχύθηκαν όχι μόνο στην Ουγγαρία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Για παράδειγμα, σε μια από τις βασικές χώρες, τη Γαλλία, η οποία είναι ίσως περισσότερο από άλλες υπέρ της αποστολής Δυτικών στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία, το πολιτικό σύστημα υπέστη ένα ισχυρό σοκ.
Τώρα εκεί πρόκειται να γίνουν βουλευτικές εκλογές, και υπάρχουν καλές πιθανότητες που βασίζονται στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ότι τα κόμματα της ειρήνης θα επαναλάβουν τη νίκη τους» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα τόνισε ότι θα ήταν δυνατό να τερματιστεί η ουκρανική σύγκρουση εάν οι θέσεις των φιλειρηνικών δυνάμεις σε Ευρώπη και Αμερική ενισχύονταν κατά τις εκλογές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης