Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει η Δανή πρωθυπουργός - «Δεν είμαι ο εαυτός μου μετά την επίθεση» δηλώνει η Frederiksen

Σοκάρει η Δανή πρωθυπουργός - «Δεν είμαι ο εαυτός μου μετά την επίθεση» δηλώνει η Frederiksen
«Είναι πολύ τρομακτικό το ότι υπάρχει κάποιος που ξεπερνά το τελευταίο φυσικό όριο που έχεις» τονίζει η πρωθυπουργός της Δανίας για την επίθεση που δέχθηκε την Παρασκευή
Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen δήλωσε την Τρίτη 11/6 ότι δεν έχει συνέλθει πλήρως μετά την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η Frederiksen είπε ότι εξακολουθεί να υποφέρει ψυχολογικά, καθώς έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή από έναν άνδρα που την πλησίασε στον δρόμο στην Κοπεγχάγη και τη χτύπησε.
«Δεν είμαι ακόμα ο εαυτός μου, κάνω τη δουλειά μου ως πρωθυπουργός και πάντα θέλω να το κάνω αυτό. Μπόρεσα επίσης να το κάνω αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο που κάνω συνήθως», τόνισε στο δανικό τηλεοπτικό δίκτυο DR.
«Είναι πολύ εκφοβιστικό το ότι υπάρχει κάποιος που ξεπερνά το τελευταίο φυσικό όριο που έχεις και σου επιτρέπεται να έχεις ως άνθρωπος. Υπάρχει κάποιο σοκ και έκπληξη σε αυτό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Το γραφείο της πρωθυπουργού ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι η επίθεση «προκάλεσε μικροτραυματισμό» και ότι η Δανή ηγέτης «ταρακουνήθηκε από το περιστατικό».
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν έναν άνδρα να της δίνει ένα «δυνατό σπρώξιμο στον ώμο».
Σε μια ανάρτησή της στο Instagram, η Frederiksen ζήτησε «ειρήνη» για να μπορέσει το «σώμα και η ψυχή» της να αναρρώσει.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 39χρονο πολωνό υπήκοο τον οποίο περιέγραψε ως πιθανότατα μεθυσμένο και χωρίς πολιτικά κίνητρα.
Θα κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Επισημαίνεται ότι η επίθεση πυροδότησε ένα κύμα αλληλέγγυων δηλώσεων από τους Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Ursula von der Leyen, του Emmanuel Macron και των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης