Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στη Γαλλία: Η Marine Le Pen αδειάζει την ανιψιά της Marion Marechal για εκλογική συνεργασία – Ο ρόλος του Zemmour

Ανατροπή στη Γαλλία: Η Marine Le Pen αδειάζει την ανιψιά της Marion Marechal για εκλογική συνεργασία – Ο ρόλος του Zemmour
Γιατί άδειασε την ανιψιά της η Marine Le Pen; 
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική Συσπείρωση (RN) απέρριψε την προσφορά της εκλογικής συμφωνίας με το σκληρό δεξιό κόμμα Reconquête λόγω φόβου σύνδεσης με τον ηγέτη του Éric Zemmour, ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6/2024) η κορυφαία ευρωβουλευτής της Reconquête, Marion Maréchal Le Pen.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Marion αποκάλυψε πώς είχε πολλές συναντήσεις με την ηγεσία του RN της Marine Le Pen και του Bardella μετά την απόφαση του προέδρου Macron την Κυριακή να διαλύσει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
«Επί δύο ημέρες, αγωνίζομαι για να δημιουργήσω έναν μεγάλο συνασπισμό της δεξιάς και των πατριωτών για να νικήσω τον Μακρονισμό και να αντιμετωπίσω την απειλή της αριστεράς και της ακροαριστεράς σε έναν συνασπισμό», έγραψε η εγγονή του Jean-Marie Le Pen.
«Έχοντας αυτό κατά νου, συναντήθηκα με τη Marine και τον Bardella, και με τον ιδρυτή και πρόεδρο του δευτερεύοντος γαλλικού πολιτικού κόμματος, Debout la France.
«Καθώς επρόκειτο να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία που προβλέπει την εκπροσώπηση των 1,4 εκατομμυρίων ψηφοφόρων Reconquête στις ευρωπαϊκές εκλογές σε έναν νομοθετικό συνασπισμό, ο Jordan Bardella με ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα για μια αλλαγή θέσης και την άρνηση του RN για τη συμφωνία», έγραψε η νεαρότερη Le Pen.

Γιατί αρνήθηκε η Marine;

Η Maréchal ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία του RN αρνήθηκε γιατί δεν θέλει καμία ταύτιση με τον ηγέτη του κόμματός της, Éric Zemmour.
Η πρόσφατα εκλεγείσα δεξιά ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την «αιφνίδια και αντιφατική απόφαση» «μεγάλη απογοήτευση για τη Γαλλία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρνηση να συμφωνηθεί μια συνολική δεξιά συμμαχία δεν θα οδηγήσει σε νίκη των κεντρώων του Macron, «ή ακόμη χειρότερα, μια νίκη του συνασπισμού της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς».
Μια συμμαχία φάνηκε να πλησιάζει, με την Maréchal να επεκτείνει ένα κλαδί ελιάς στο RN, τους ξεκάθαρους νικητές στις ευρωπαϊκές εκλογές της Κυριακής με σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ψήφων.
Το δεξιό κόμμα είναι τώρα η μεγαλύτερη παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU/CSU).
Μπορεί η Εθνική Συσπείρωση της Marine Le Pen να αισθάνεται αρκετή σιγουριά για τη θέση της στις δύο πρώτες θέσεις στην πλειοψηφία των εδρών που διεκδικεί στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας στις 30 Ιουνίου.
Μπορεί και αυτή η άρνησης στην ανιψιά της να είναι πρόσκαιρη.
Στην πολιτική άλλωστε όλα ανατρέπονται…
Ο καιρός γάρ εγγύς…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης